Gekarameliseerde varkensribben op Aziatische wijze

De beroemde BBQ-ribben, opnieuw uitgevonden met een twist van kruiden en zoetheid én in een Aziatisch jasje! Geniet van deze gekarameliseerde varkensribben op Aziatische wijze.

Ingrediënten

4 personen.

  • 1 kg varkensribben
  • 3 el Luikse siroop
  • 1 el Ducros Côtelettes-mix
  • 1 tl Ducros Gerookte paprika
  • 2 el sojasaus
  • Voor de gegrilde spruitjes
  • 300 g spruitjes
  • 1 tl Ducros gerookte paprika
  • 30 g gehakte hazelnoten
  • 1 el walnootolie

 

Recept van Ducros.

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade, bedek het vlees en laat 6 uur rusten.
  • Bak de varkensribben op de BBQ met indirecte warmte gedurende 1,5 uur, regelmatig bestrijken met de marinade.
  • Snijd ondertussen de spruitjes doormidden en grill ze op de BBQ.
  • Besprenkel met walnootolie aan het einde van de kooktijd en meng met de hazelnoten en gerookte paprika.

Waarom deze combinatie van smaken werkt

De combinatie van de zoetheid van Luikse siroop met de kracht van de Côtelettes-mix zorgt voor een explosie van smaken. Terwijl de gerookte paprika een zoetheidtoevoegt die de bitterheid van de spruitjes in balans brengt.

Van BBQ naar een culinaire wereldreis?

Geef jouw volgende BBQ een unieke twist en verras met Belgische klassiekers in een mix van exotische en wereldse smaken.

inspire.svg

Laat je inspireren