Gazpacho van rode biet met topping van pompoenpitten en dille
Op zoek naar een originele soep voor je feestmenu? Deze gazpacho van rode biet combineert elegantie met eenvoud. De intense kleur, frisse smaak en verfijnde presentatie maken van dit gerecht een echte blikvanger op tafel.
Duur: 40 min.
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
- 2 grote gestoomde rode bieten (250 g)
- 2 appels
- 1 grote komkommer
- Sap van 1 citroen
- 3 el sojasaus
- 2 lente-uien
- 2 rijpe avocado’s
- Ter afwerking:
- ½ plantje dille
- 3 el pompoenpitten
- 150 g zure room
Bereiding
- Was en schil de komkommer en de appels.
- Snij ze in kleine stukken, alsook de rode biet.
- Snipper de lente-uien fijn en pers het sap uit de citroen.
- Giet 1 l water in een blender en voeg de rode biet, de appel, de komkommer, het citroensap, de sojasaus en de lente-ui toe.
- Mix tot een romige soep.
- Snij de avocado in twee. Verwijder de schil en de pit en snij het vruchtvlees in grote stukken.
- Voeg de avocado toe aan de soep en mix opnieuw.
- Proef en breng met peper en zout op smaak indien nodig.
- Serveer gekoeld of op kamertemperatuur in kleine glaasjes.
- Werk af met verse dille, pompoenpitten, zure room en zwarte peper.
TIP
De pompoenpitten kan je vervangen door zonnebloempitten.
Verse peterselie kan dan weer een vervanger zijn voor de dille.
Deze gazpacho blijft minstens 3 dagen vers in een luchtdichte pot in de koelkast.