Deze granola verteert gemakkelijk 

Wie op zoek is naar een superlekker en gezond ontbijt of een gezonde snack met weinig toegevoegde vetstoffen en suikers, moet zeker eens deze granola proberen. Veel personen eten dolgraag noten, maar velen zijn er ook overgevoelig aan. Door deze krokante quinoa verkrijg je een notige smaak en subtiel aroma zonder noten te gebruiken. Een echte aanrader!

 

Crunchy granola

Ingrediënten

  • 25 g glutenvrije havervlokken

  • 30 g rijstvlokken

  • 15 g gepofte quinoa 

  • 25 g boekweitvlokken

  • 12 g kokos of rijstolie

  • 1,5 - 2 kl rijstsiroop (niet toevoegen in geval van candidaovergroei of diabetes)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C
  • Meng alle vlokken door elkaar. 
  • Laat de kokosolie smelten op een laag vuur en voeg er daarna de rijstsiroop aan toe. 
  • Mix dit mengsel vervolgens met de droge vlokkenmix en leg deze op bakpapier in een voorverwarmde oven gedurende 15 min. tot het lichtbruin kleurt. Roer af en toe even om.
  • Let op! Laat de granola niet te donker kleuren, want dit is moeilijk te verteren.

Variant: Je kunt eventueel nog wat maisvlokken of Rice Krispies (zonder cacao!) toevoegen aan het crunchy mengsel op het moment dat je het gaat eten of wanneer je het in de bewaarbokaal overbrengt.

 

In samenwerking met Lannoo.

Relatie tussen voeding en hoofdpijn en migraine

Welke voedingsmiddelen kunnen klachten verergeren? Welke supplementen en medicatie bieden ondersteuning? In dit webinar geeft Christine Tobback je voedingstips en raad om hoofdpijn en migraine te voorkomen.

inspire.svg

Laat je inspireren