Deze granola verteert gemakkelijk
Wie op zoek is naar een superlekker en gezond ontbijt of een gezonde snack met weinig toegevoegde vetstoffen en suikers, moet zeker eens deze granola proberen. Veel personen eten dolgraag noten, maar velen zijn er ook overgevoelig aan. Door deze krokante quinoa verkrijg je een notige smaak en subtiel aroma zonder noten te gebruiken. Een echte aanrader!
Crunchy granola
Ingrediënten
25 g glutenvrije havervlokken
30 g rijstvlokken
15 g gepofte quinoa
25 g boekweitvlokken
12 g kokos of rijstolie
1,5 - 2 kl rijstsiroop (niet toevoegen in geval van candidaovergroei of diabetes)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C
- Meng alle vlokken door elkaar.
- Laat de kokosolie smelten op een laag vuur en voeg er daarna de rijstsiroop aan toe.
- Mix dit mengsel vervolgens met de droge vlokkenmix en leg deze op bakpapier in een voorverwarmde oven gedurende 15 min. tot het lichtbruin kleurt. Roer af en toe even om.
- Let op! Laat de granola niet te donker kleuren, want dit is moeilijk te verteren.
Variant: Je kunt eventueel nog wat maisvlokken of Rice Krispies (zonder cacao!) toevoegen aan het crunchy mengsel op het moment dat je het gaat eten of wanneer je het in de bewaarbokaal overbrengt.
In samenwerking met Lannoo.