Aubergineburger met yoghurtdressing
Net als bloemkool is aubergine ook een groente die je perfect in dikke plakken kan snijden als vleesvervanger. Beleg een hamburgerbroodje met een licht gepaneerde plak aubergine, wat lente-uitjes en een frisse yoghurtdressing. Klassieke Amerikaanse fastfood met een flinke plantaardige twist.
Ingrediënten
Bereiding: 25 min.
4 personen
- 400 g prinssenbonen
- 1 avocado
- 1 aubergine
- 1 lente-uitje
- 1 grannysmithappel
- 170 g Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 50 g bloem
- 60 g panko
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 el olijfolie
- 1 kl Provençaalse kruiden
- zwarte peper
- zout
Recept van Colruyt laagste prijzen.
Bereiding
- Meng de panko met de bloem en de Provençaalse kruiden. Klop de eieren los.
- Snipper de lente-ui fijn. Snij de aubergine in schijven van 1 cm, haal ze door het ei en paneer met het pankomengsel.
- Verwijder de uiteindes van de prinsessenbonen en kook ze 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde aubergine ± 3 min. goudbruin langs elke kant.
- Rasp de appel fijn, prak het vruchtvlees van de avocado en meng allebei met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
- Bak de hamburgerbroodjes (instructies: zie verpakking).
- Schik de aubergine op een broodje. Verdeel er de Griekse yoghurt, prinsessenbonen en lente-ui over.