3 x mozzarella. Zomer op je bord in 5 minuten
Zomerkoken vraagt niet meer dan een plank, een mes en een paar goede ingrediënten. Mozzarella is zo’n multitasker: je scheurt, je serveert, klaar. Maar wélke mozzarella kies je? Hieronder drie varianten, plus een bliksemtip voor elk moment van de dag.
1. De mild romige klassieker
De “gewone” mozzarella van koemelk is zacht, fris en past overal bij. Daarom is de mozzarella van Galbani al jaren de nummer één in Italië .
Tip: Snijd dikke plakken, bestrijk ze licht met pesto en rooster kort op de BBQ‑rooster. Binnen een minuut heb je een smeuïge, kruidige side die iedereen wegpikt.
2. Met een vleug basilicum
Probeer eens een bolletje Galbani Mozzarella Infusione al Basilico. Die is subtiel op smaak gebracht met natuurlijk basilicumextract. Geen extra kruiden meer nodig: snijden, serveren, klaar.
Tip: Maak in no-time een top bruschetta. Toast ciabatta, wrijf in met look, leg er plakjes Mozzarella Infusione al Basilico op. Doe daarop nog wat gegrilde courgette en een scheutje balsamico. Drie ingrediënten, groot Italiaans terras‑gevoel.
3. Buffelmozzarella met karakter
Galbani Mozzarella di Latte di Bufala is gemaakt van buffelmelk. Rijker van smaak en extra smeuïg. Een kleine upgrade met groot effect.
Tip: Zo maak je snel een heerlijke antipasto. Combineer deze buffelmozzarella met partjes gegrilde perzik of (water)meloen, een draai peper en wat munt. Zoet ontmoet zilt, een instant vakantiegevoel.
La dolce vita hoeft niet moeilijk te zijn
Met één bol Galbani mozzarella en wat seizoensgroenten staat er in minuten iets op tafel dat naar Italië ruikt. Zonder lange boodschappenlijst of pannenberg in de gootsteen. Buon appetito.
In samenwerking met Galbani.