Zo breng je variatie op je bord

Het veranderen van je eetgewoonten is een geweldige manier om nieuwe smaken en texturen te ontdekken. Of je nu nieuwsgierig bent naar plantaardig eten of gewoon op zoek bent naar wat afwisseling, het toevoegen van heerlijke alternatieven aan je dagelijkse maaltijden maakt je eetervaring creatiever en leuker.

Smaken en texturen om te ontdekken

De plantaardige keuken is verre van eentonig en zit vol verrassingen! Knapperig, romig, pittig of mild... elk gerecht kan een waar culinair avontuur worden.

Een leuke tip zijn de plantaardige producten van Garden Gourmet. Ze bieden eenvoudige heerlijke mogelijkheden om variatie in je maaltijden te brengen en verrassende gerechten te creëren.

Bowl met groenten en vleesvervanger

Zo voeg je variatie toe aan je maaltijden

  • Experimenteer: Vervang de klassieke eiwitbronnen, zoals vlees of vis, door een plantaardig alternatief en ontdek het verschil.
  • Speel met texturen: Combineer de knapperigheid van noten, zaden en rauwe groenten, met zachtheid van purees, kazen en sauzen.
  • Breng verstandig op smaak: Kruiden en specerijen zijn de superhelden van de keuken en kunnen een gerecht compleet transformeren.
  • Omarm diversiteit: Daag jezelf uit en probeer elke week een ingrediënt waarmee je nog nooit kookte of een nieuw recept.

Krokante spinazie-kaasrondo, geroosterde wortelen en aardappelpuree

Een heerlijk vegetarisch gerecht waarbij de smeltende kaas de zoetheid van de seizoensgroenten perfect aanvult. 

 

Krokante spinazie-kaasrondo

2 personen

Ingrediënten

  •  180 gram Garden Gourmet Spinazie Kaas Rondo
  •  1 bos wortel (ca. 400 g)
  •  1 bos platte peterselie
  •  1 rode ui
  •  1 citroen
  •  500 tot 600 g bloemige aardappelen
  •  75 ml plantaardige melk
  •  50 g extra vergine olijfolie en frituurolie

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Garden Gourmet.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar, giet ze af en laat ze nog even onafgedekt stomen.
  • Verwarm de melk en pureer de aardappelen tot een gladde massa. Voeg geleidelijk de melk toe aan de aardappelen, terwijl u roert met een garde.
  • Was de wortels (schillen is niet nodig) en snij de toppen eraf, laat ongeveer 2 cm vrij. Als de wortels dik zijn, snijd ze dan in de lengte doormidden en leg ze naast elkaar op een bakplaat. 
  • Besprenkel met olijfolie en citroensap en bestrooi met zout en peper. 
  • Dek af met aluminiumfolie en bak ongeveer 15 minuten. Verwijder vervolgens de folie en rooster nog eens 10 minuten.
  • Snijd voor de vinaigrette de ui en peterselie fijn. Meng ze met de olie, het sap van een halve citroen en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de schnitzels met spinazie en kaas knapperig en goudbruin volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Serveer met aardappelpuree en geroosterde wortels. Giet de vinaigrette over de wortels.
inspire.svg

Laat je inspireren