Bruschetta met erwtjeshummus
Bruschetta is een uitstekende manier om seizoensgroenten te verwerken, maar waarom niet de klassieke tomaat eens vervangen door een romige erwtjeshummus? In combinatie met knapperige ciabatta en hartige ham ontstaat een smaakvolle mediterrane snack. Perfect voor een lichte lunch of als aperitief op een feestje.
Bruschetta met erwtjeshummus, basilicum en gedroogde ham
Duur: 30 min.
Aantal: 8 personen
Ingrediënten
- 100 g erwten (diepvries)
- 1 teentje knoflook
- 1 kl tahini
- 1 bosje basilicum
- 2 el Boni Griekse olijfolie
- 1/2 ciabattabrood
- 80 g Spar gedroogde ham
Bereiding
- Laat de diepvrieserwtjes ontdooien. Hou 8 basilicumblaadjes opzij voor de afwerking.
- Mix de erwtjes met de tahinpasta, basilicum en olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Snij de ciabatta in stukjes en toast onder de grill.
- Neem een teentje look en smeer de toastjes hiermee in.
- Besmeer met de erwtjeshummus en schik de stukjes gedroogde ham op de bruschetta’s.
- Werk af met basilicumblaadjes en wat olijfolie.