Winterse minestrone met raapjes en wortelpeterselie

Ontdek ons heerlijke recept voor winterse minestrone, een voedzame en smaakvolle soep die perfect is voor de koudere dagen. Deze minestrone zit boordevol seizoensgroenten zoals raapjes en wortelpeterselie, en wordt afgewerkt met een verrassende, frisse posteleinsaus. Een eenvoudig te bereiden vegetarisch hoofdgerecht dat iedereen zal verwarmen!

Duur: 40 min.

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 peterseliewortels
  • 2 raapjes
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 1 bosje posteleinen
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 2 grote aardappelen
  • 50 g Parmezaanse kaas (blok)
  • 60 g korte pasta bv rosmarino
  • 400 g tomatenpassata
  • 8 dl water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl tijm (gedroogd)
  • zwarte peper
  • zout

In samenwerking met Bio‑Planet.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

Voorbereiding:

  1. Schil de raapjes en de wortelpeterselies en snij in blokjes van ± 1,5 cm.
  2. Snij de wortelen in blokjes van ± 1 cm.
  3. Snipper de ui, de teentjes knoflook en de prei fijn.
  4. Schil de aardappelen en snij in grove stukken.

Bereiding:

  1. Verhit 2 el olijfolie in een grote stoofpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Kruid met de tijm.
  2. Voeg de raapjes, de wortelpeterselies, de prei en de wortelen toe en stoof 5 min.
  3. Giet er de passata en de groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat ± 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Voeg de pasta en de aardappelen toe en laat nog 15 min. sudderen.
  5. Rasp ondertussen de parmezaan en trek de posteleinblaadjes van de steeltjes.
  6. Mix de blaadjes postelein en 2 el olijfolie tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.

Afwerking:

  1. Schep de minestrone in diepe kommen. Werk af met de parmezaan, een lepel posteleinsaus en eventueel een stukje stokbrood.
inspire.svg

Laat je inspireren