Broodtaart van broodkorst met Parmaham en Asperges

Wist je dat In België brood een van de meest verspilde voedselproducten is? Deze smakelijke broodtaart is een perfecte manier om oud brood nieuw leven in te blazen.

Ingrediënten

5 porties

Voorbereiding: 35 minuten

Bereiding: 30 minuten

  • 250 goud brood (2-3 dagen oud)
  • 5 x sneetjes Parmaham
  • 200 g Philadelphia Bieslook
  • 200 gaspergepunten
  • 6 eieren
  • 100 gmelk
  • verse bieslook , fijngehakt (optioneel)

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Philadelphia.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Vet een quiche of taart bakvorm lichtjes in.
  3. Meng 150 gram van de Philadelphia Bieslook, eieren, room in een kom tot een glad mengsel. Kruid royaal af met peper en zout.
  4. Snij het oud brood in grove stukken. Doe in het grote kom en voeg het eimengsel toe. Meng goed en laat 30 minuten intrekken. Schep regelmatig om zodat het brood de vloeistof gelijkmatig kan opnemen.
  5. Verdeel het broodmengsel over de zijkant en de bodem van de bakvorm.
  6. Meng de aspergepunten met een klein scheutje olijfolie en verdeel bovenop. Kruid af met peper en zout.
  7. Bak de broodtaart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of tot de groententaart stevig is en goudbruin van kleur.
  8. Beleg de groententaart met de overige Philadelphia Bieslook en de parmaham in krullen.
  9. Garneer met verse bieslook voor het serveren, indien gewenst.10Serveer warm of op kamertemperatuur.
inspire.svg

Laat je inspireren