3 slimme tips & tricks voor een onvergetelijk feestmaal
Een onvergetelijk feestmenu klaarmaken? Ja echt, het kan ook zonder stress en gedoe. Wij vroegen onze chefs, naar 3 ultieme tips en tricks. Van handige recepten tot slimme keukenhacks, wij lanceren je naar een heerlijk, stressvrij feestmaal!
- Chef’s tip 1
Maak kleine hapjes met grootse smaken
“Begin je feest met verrassende, maar eenvoudige hapjes. Een van mijn favorieten is een mini-toast met geitenkaas, honing en een vleugje tijm. Het is snel te maken, maar de combinatie van smaken is heerlijk en verfijnd. Het takje tijm maakt het extra feestelijk!” - Chef’s tip 2
Pak uit met zelfgemaakte kruidenolie
“Maak je eigen kruidenolie om zonder veel moeite extra smaak te geven aan je gerechten. Verwarm zachtjes olijfolie met verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of basilicum, laat het een paar uur trekken en dan afkoelen. Besprenkel hiermee groenten, brood of pasta voor extra smaak. Presenteer je olie in een glazen weckpotje of flesje en plak er een mooi naamlabel op. Staat heel leuk op de feesttafel!” - Chef’s tip 3
Maak je puree extra luchtig met … kikkererwten
“Wil je een ultraromige, luchtige aardappelpuree? Gebruik geen melk of room om je groente- of aardappelpuree op te kloppen, maar aquafaba: het vocht van kikkererwten. Het geeft je puree een lichtere textuur én is een ideaal vegan alternatief.”