Japans buffet
De Japanse keuken in haar puurste vorm
De Japanse keuken is meer – veel meer – dan enkel sushi. In deze workshop brengen we het Verre Oosten dichtbij en maken we enkele kleine, maar fijne Japanse gerechten.
Pure smaken en ingrediënten als wakame, shoyu, mirin of sobanoedels leer je zo kennen én gebruiken. In de Japanse keuken staat gezond eten centraal en kookt men eenvoudige én gezonde gerechten. Wat dacht je van noedelsalade of tataki van zalm? Laat je onderdompelen in een inspirerende culinaire ontdekkingstocht!
Wat gaan we precies doen?
- We maken Japanse klassiekers zoals ramensoep en Japanse salade.
- Bereidingswijzen zoals tataki krijgen we onder de knie.
- Je leert Japanse ingrediënten kennen en gebruiken.
Praktisch
- Duur: 3 uur
- Prijs per persoon.
- Inclusief maaltijd.
Vragen en antwoorden
-
Lekkere recepten ontdekken samen met een ervaren lesgever, in een professioneel uitgeruste keuken. Da’s waar het om draait tijdens je kookworkshop. Al het kookmateriaal en de ingrediënten staan voor je klaar, dus je hoeft zelf niets mee te brengen.
Eerst gaat de lesgever door het menu met de hele groep – maximaal 16 deelnemers – en dan is het jouw beurt! Je maakt in kleine groepjes de gerechten klaar, maar je kan altijd rekenen op de hulp van de lesgever. Die staat ook klaar met tips & tricks en antwoorden op al je vragen.
En wat is er minstens even belangrijk als het koken? Proeven natuurlijk. Je geniet van je eigen creaties en die van de andere groepjes. Bij je maaltijd krijg je een bijpassend drankje (bier, wijn, frisdrank en water), voor deelnemers jonger dan 16 jaar enkel frisdrank en water. Smakelijk!
-
Voor de vermelde prijs bij een kookworkshop kan je rekenen op:
- glaasje cava
- receptenboekje
- professionele keuken
- alle ingrediënten en het nodige materiaal
- begeleiding van een ervaren lesgever
- maaltijd en een drankje
- cleaning-service voor de opkuis en afwas
- gratis parking