Slaatje met kaaskoekjes en plattekaasdressing
Naast de eikenbladsla krijgt dit gerechtje zijn mooie rode toetsen door radicchio. Die wordt vaak als sla beschouwd, maar is officieel familie van witloof, wat ook zijn lichtbittere smaak verklaart. Het zoute van de kaaskoekjes en de frisse dressing met ahornsiroop en limoen steken in dit gerecht mooi af tegen het bittere van de sla en radicchio.
Ingrediënten
4 personen
- 1 kleine eikenbladsla
- 1 kroppen radicchio
- 1 komkommer
- 1 rode biet schijf
- 1 limoen
- 1 bosje lente-ui
- 1 bosje verse peterselie
- 0.5 plantje bieslook
- 200 g tomme des Pyrénées (halfharde kaas)
- 3 eetl verse kaas (plattekaas)
- 2 el melk
- 2 eieren
- 1 kl ahornsiroop
- 50 g bloem
- 2 el olijfolie
- 1 snufje cayennepeper
- zwarte peper
- zout
Recept van Bio-Planet.
Bereiding
- Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
- Schil de rode biet en rasp grof. Meng er het limoensap onder.
- Snij de sla en de radicchio grof.
- Snipper de lente-uitjes, de peterselie en het bieslook fijn.
- Klop de eieren los met een vork en meng onder de melk.
- Rasp de tomme.
- Snij de komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.
- Snij dan in halvemaantjes van ± 1/2 cm.
- Meng de lente-uitjes onder de geraspte kaas, het eiermengsel, de bloem en de peterselie. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout. Kneed er 12 koekjes van, dek af en leg 10 min. in de koelkast.
- Meng intussen de plattekaas onder het bieslook, de ahornsiroop en de limoenzeste en kruid met zwarte peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kaaskoekjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.
- Verdeel de gemengde sla, de komkommer en de rode biet over 4 borden. Leg er enkele kaaskoekjes op en lepel er wat plattekaasdressing over. Serveer met een stukje brood.