Omgaan met (jouw) rouw
Verlies verandert alles. Hoe ga je verder?
Verlies hoort bij het leven, maar als je het meemaakt, voelt het vaak alsof de grond onder je voeten verdwijnt. Hoe ga je om met rouw die alles op z’n kop zet? Wat als jouw verdriet niet lijkt op dat van anderen? En hoe kan je er zijn voor iemand die rouwt, zonder het ‘verkeerde’ te zeggen?
In dit eerlijke interview gaan rouwexpert Uus Knops en podcastmaker Sofie Verschueren in gesprek over rouw in alle vormen. Over wat helpt en wat niet. Je krijgt inzichten in wat rouw eigenlijk is (spoiler: er is geen handleiding), praktische tips om jezelf of een ander te helpen, én vooral: een gevoel van herkenning. Je bent niet alleen.
Wat haal je precies uit dit interview?
- Inzicht in hoe rouw écht werkt (en hoe het voor iedereen anders is)
- (H)erkenning in eerlijke, persoonlijke verhalen
- Tips om zachter te zijn – voor jezelf én voor een ander die rouwt
Wie is Uus Knops
Uus Knops is psychiater, rouwexpert en auteur. Na de dood van haar broer Casper werden afscheid, rouw en troost de leidraad in haar werk. Ze ontvangt patiënten in haar praktijk, maar inspireert via voordrachten, haar warme pen en sociale media nog veel meer mensen. Uus is ook bezieler van de Onumenten.
Wie is Sofie Verschueren?
Sofie Verschueren is de maker van podcastreeks WEG, waar rouw en verlies centraal staan. De dood van haar broer Thomas en een verleden als radiopresentatrice duwden haar die nieuwe richting in. Sofie brengt met WEGwijzer ook een levendige vertelling over de verschillende ijkpunten van rouw.
Praktisch
- Duur: ±75 min.
- Eenmalige, interactieve sessie op 30 september 2025.
- Na inschrijving krijg je de link voor de geplande uitzending.
- Via de chat kan je live vragen stellen. Uit alle vragen kiezen we er een aantal die Uus en Sofie beantwoorden.
- We nemen de sessie op. Je ontvangt na afloop de link naar de opname. Deze blijft beschikbaar tot 30/10/2025.
Vragen en antwoorden
-
Dat kan zeker. Na afloop ontvang je een mail met de link naar de opname. Je hebt minstens 1 maand om alles te (her)bekijken. Hoelang je link precies geldig is, vind je terug in de mail en op de pagina van het webinar.
Als een spreker ons vraagt om de opname niet te bewaren, vermelden we op de pagina van het webinar dat je het enkel live kan bekijken.
-
Na je inschrijving krijg je via mail de link voor de geplande uitzending. Die gebeurt live op YouTube. Je hebt geen YouTube-account nodig om het webinar te volgen, wel om vragen en opmerkingen te sturen in de chat.
15 minuten voor het webinar begint, starten we de livestream alvast. Dan kan je testen of het geluid en de chat werkt. Meer info over het technische verloop van een webinar vind je bij onze veelgestelde vragen .
-
Zeker weten. Als je live kijkt, kan je tijdens de sessie vragen stellen via de chatbox. Je hebt dan wel een YouTube-account en -kanaal nodig. Meer info vind je bij onze veelgestelde vragen .