Glutenvrij bakken
Breng variatie in je glutenvrije dieet
Sommige mensen verdragen gluten en niet goed en schrappen ze het liefst van hun menu. Met enkele eenvoudige aanpassingen in de recepten voor brood, gebak of koekjes blijf je toch gevarieerd eten én genieten. Ga in deze workshop aan de slag met nieuwe ingrediënten die bv. tarwebloem kunnen vervangen.
We bakken samen brood en koekjes zonder gluten: zo geniet je binnen de kortste keren van heerlijke boterhammen, koekjes of pannenkoeken. Natuurlijk helemaal zelfgemaakt!
OPGELET: we kunnen niet garanderen dat onze keukens strikt allergeenvrij zijn. Er kunnen sporen van gluten of andere allergenen aanwezig zijn doordat er met verschillende producten gewerkt wordt. Hierdoor is deze workshop niet geschikt voor mensen met een allergische reactie op deze allergenen: gluten.
Wat gaan we precies doen?
- We maken een mediterraans brood en rozijnenbroodjes op basis van amandelmeel.
- Ook zoet gebak zoals chocoladecookies komen aan bod. En pannenkoeken mogen natuurlijk ook niet ontbreken.
- Je krijgt tips en recepten om je eigen gebak glutenvrij te maken.
Praktisch
- Na de nodige theorie en kookdemonstratie van de lesgever, ga je ook zelf aan de slag.
- Duur: 3 uur.
- Prijs per persoon.
- Inclusief proeven van de bakresultaten