Hoe verloopt een kookworkshop voor kinderen?

Vandaag zijn kleine chefs de baas! Samen met onze lesgevers gaan ze leuke en lekkere recepten maken. Er zijn kookworkshops waar kinderen zelf aan de slag gaan, maar ook workshop waar ze samen met een volwassene gaan koken.

Kidsproof tips, eenvoudige technieken en een toffe sfeer: het enige wat je moet doen is een thema kiezen. Hoe ziet een kookworkshop voor kinderen er precies uit?

Wat is inbegrepen in de prijs van een kookworkshop voor kids?

  • Alle ingrediënten en het nodige materiaal
  • Een professioneel uitgeruste keuken
  • Receptenboekje
  • Begeleiding van gekwalificeerde lesgever
  • Buffet met alle klaargemaakte gerechten
  • Cleaning service voor de afwas

Wat gaan we doen tijdens een kookworkshop voor kinderen?

Bevestiging inschrijven & praktische info

Na het boeken van je sessie ontvang je een bevestiging van je reservatie. Enkele dagen voor de sessie ontvang je de routebeschrijving en alle praktische info.

Welkom in onze Academy

Wij ontvangen de kinderen vanaf 15 minuten voor de start van de workshop. Je kan gratis parkeren op de parking van de Academy. Van onze coördinator krijgt je kind een naamkaartje.

De kookles begint

Onze kookworkshops gaan door in professioneel uitgeruste keukens. Al het kookmateriaal en de ingrediënten staan hier voor je klaar. Je hoeft dus zelf niets mee te brengen.

De lesgevers nemen eerst het menu door met de groep deelnemers. Dan gaan de kleine chefs aan de slag! De gerechten zijn verdeeld over de verschillende groepen.

Elke groep volgt stap voor stap de receptkaarten. Onze trainer helpt en geeft advies, maar de kinderen hebben de leiding! Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 12 voor de kinderworkshops en maximaal 16 voor de workshops in duo met een volwassene.

Gezellig samen smullen

Zijn de gerechten klaar, dan is het tijd om aan tafel te gaan! Samen proeven jullie wat iedereen gemaakt heeft. Bij de maaltijd voorzien we bijpassende dranken.  

Geïnspireerd naar huis

Na de gezellige maaltijd ga je naar huis met nieuwe recepten en kookideeën!

Wat vond je van de kookworkshop voor kids?

Na afloop ontvang je het receptenboekje en een evaluatieformulier in je mailbox. Jouw opmerkingen – en die van je kind natuurlijk- zijn essentieel voor ons, omdat ze ons helpen onze activiteiten te verbeteren.

Zin gekregen in een kookworkshop voor kinderen?