Het verborgen goud uit de zee
De zilte lucht, het suizen van de wind en het ruisen van de golven. Je associeert zeewier misschien meteen met het strand, terwijl het ook helemaal kan schitteren in de keuken. Er bestaan wel 12.000 soorten zeewier. Sommige lijken op mos, andere dan weer op groene kaviaarbolletjes aan een takje. Ze hebben elk hun eigen smaken, gezondheidsvoordelen en toepassingen.
Als superfood zit zeewier boordevol gezonde voedingsstoffen, van sommigen zelfs net iets te veel. En wist je dat jij waarschijnlijk dagelijks zeewier consumeert zonder het door te hebben? Voedingsexpert Anna Gryseels neemt je mee in de wondere wereld van deze zeegroente en vertelt over de vele toepassingen ervan in het dagelijkse leven.
Wat haal je precies uit deze lezing?
- Is zeewier een superfood?
- Wat is het effect van zeewier op je gezondheid?
- Welke speciale voedingsstoffen zitten er in zeewier?
- Hoe kan je de zeegroente verwerken tijdens het koken?
Praktisch
- Duur : +/- 75 min.
- Deze interactieve sessie is eenmalig en staat gepland op 15 mei 2025.
- Na inschrijving krijg je de link voor de geplande uitzending.
- Via de chat kan je live vragen stellen. Uit alle vragen worden er een aantal behandeld.
- De sessie wordt opgenomen. Deelnemers krijgen na afloop de link naar de opname. De opname blijft beschikbaar tot 16/11/2025.
Wie is Anne Gryseels?
Haar passie voor voeding is de rode draad in Anna’s leven. Naast haar werk als ingenieur in de voeding bij Colruyt Group, staat ze ook achter het kookfornuis bij een cateringbedrijf en ontwikkelt recepten die ze deelt via @thefoodiste op Instagram.