Zwangerschapsyoga: oefeningen om thuis uit te proberen

Tijdens je hele zwangerschap kan aangepaste yoga helpen om je te ontspannen, of je net krachtiger en vitaler te voelen. Wist je dat je de oefeningen die je in onze reeks zwangerschapsyoga leerde, ook veilig thuis kan doen? Mits je goed naar je lichaam blijft luisteren. We delen alvast nog eens deze oefeningen als prima voorbereiding op je bevalling.

Rugpijn verlichten door de kathouding

Een pijnloze en soepele rug? Dan is de kathouding een dagelijkse to do. Het is ook de ideale houding om tijdens je bevalling de weeën te verlichten.

Van lig naar zit

Als je zwanger bent, is het ideaal om op je linkerzij te slapen. Met zachte overgangen kan je terug naar kleermakerszit, knielhouding of zithouding op kussen komen. Kies waar jij je goed bij voelt. 

Comfortabel bewegen op de bal

Een megatool om in huis te hebben: de zwangerschapsbal! Je beweegt er comfortabel op en geeft zo ruimte aan je bekken, je baby én jezelf om nu al een vlotte bevalling voor te bereiden.

Van zit naar staand

Met bal of zonder: er zijn twee manieren om veilig rechtop te komen vanuit zithouding. Het belangrijkste is dat je de beweging zorgvuldig doet en stap-voor-stap opbouwt.

Ligmeditatie en buikmassage

Een leuk spelletje spelen met je baby? Probeer deze ligmeditatie- en massageoefening eens. Het is ook een goede manier om harde buiken te voorkomen en te genezen.

Zin gekregen in een workshop voor jou en je baby onder begeleiding van een experte?

In samenwerking met


Ontdek onze andere baby-workshops!