Zwangerschapsyoga: oefeningen om thuis uit te proberen

Tijdens je hele zwangerschap kan aangepaste yoga helpen om je te ontspannen, of je net krachtiger en vitaler te voelen. Wist je dat je de oefeningen die je in onze reeks zwangerschapsyoga leerde, ook veilig thuis kan doen? Mits je goed naar je lichaam blijft luisteren. We delen alvast nog eens deze oefeningen als prima voorbereiding op je bevalling.

Rugpijn verlichten door de kathouding

Een pijnloze en soepele rug? Dan is de kathouding een dagelijkse to do. Het is ook de ideale houding om tijdens je bevalling de weeën te verlichten.

Van lig naar zit

Als je zwanger bent, is het ideaal om op je linkerzij te slapen. Met zachte overgangen kan je terug naar kleermakerszit, knielhouding of zithouding op kussen komen. Kies waar jij je goed bij voelt. 

Comfortabel bewegen op de bal

Een megatool om in huis te hebben: de zwangerschapsbal! Je beweegt er comfortabel op en geeft zo ruimte aan je bekken, je baby én jezelf om nu al een vlotte bevalling voor te bereiden.

Van zit naar staand

Met bal of zonder: er zijn twee manieren om veilig rechtop te komen vanuit zithouding. Het belangrijkste is dat je de beweging zorgvuldig doet en stap-voor-stap opbouwt.

Ligmeditatie en buikmassage

Een leuk spelletje spelen met je baby? Probeer deze ligmeditatie- en massageoefening eens. Het is ook een goede manier om harde buiken te voorkomen en te genezen.

Zin gekregen in een workshop voor jou en je baby onder begeleiding van een experte?

In samenwerking met


Ontdek onze andere baby-workshops!

€ 27

prijs voor 2

Knutselen met je kleuter

Beleef een gezellig knutselmoment met je kleuter van 3 tot 5 jaar tijdens deze creatieve workshop.

€ 7

replay

Peter Adriaenssens: Opvoeden in uitdagende tijden (Replay)

Hoe maken we kinderen veerkrachtig in deze tijden van verandering? Krijg een frisse kijk op opvoeden in dit webinar met kinderpsychiater Peter Adriaenssens.

€ 7

replay

Klaar Hammenecker: wat elke tiener nodig heeft (Replay)

Spoiler alert. Het komt goed, ook al doen die conflicten of net beeld maar geen klank het ergste vermoeden. Klaar Hammenecker legt je uit wat daarvoor nodig is.

€ 7

replay

Pedro De Bruyckere: overleef de schooljaren van je kind (Replay)

Hoe begeleid je jouw kind bij z’n schooltraject? Pedagoog Pedro De Bruyckere geeft advies van kleuterklas tot middelbaar in dit webinar.

€ 7

replay

Anky De Frangh: hoe je tiener beter begrijpen (Replay)

Hoe ga je om met een tiener in de puberteit? Klinisch psychologe Anky De Frangh biedt je antwoorden op herkenbare vragen en situaties waar elke ouder met een tiener mee geconfronteerd wordt.

€ 7

@mamavanvijf : co-ouderschap, van chaos naar teamwork

08/10 - Hoe navigeer je co-ouderschap en het leven na een scheiding? Anne Cornut deelt haar zoektocht en inzichten.

€ 7

met boekvoordeel

Hilde Sijmons: Waken over het mentale welzijn van je kind

13/02 - Kinder- en jeugdpsychiater Hilde Sijmons doorbreekt de grootste misverstanden rond OCD (of obsessief-compulsieve stoornis).

€ 7

replay

Steven Gielis: samen met je kind op weg naar meer emotionele intelligentie (Replay)

Opvoedexpert Steven Gielis gaat samen met ouders én hun kinderen op expeditie naar een sterkere emotionele intelligentie. Waarom is een sterk EQ zo belangrijk, zeker in een snel veranderende wereld? Steven Gielis biedt handvatten om de sociale vaardigheden van je kind te versterken, zijn positieve mindset een boost te geven en constructiever met emoties om te gaan.

€ 7

Séverine Van De Voorde: hoogsensitief omgaan met stress

03/10 - Ben of ken jij iemand die hoogsensitief is? Krijg concrete tips aangereikt.