Tips & Talks

Wat vertelt een etiket je (echt)?

Die dag in de supermarkt: je staart naar de verpakking van een product en probeert te achterhalen hoe (on)gezond het is. Of het geschikt is voor vegetariërs. Of het gluten bevat. Of het van ver komt of van dichtbij … Het etiket is het ‘naamkaartje’ van dat product. Maar dat klinkt soms eenvoudiger dan het is.

Expert Ivyn Degeest leert je etiketten lezen en begrijpen. Zijn alle E-nummers vijanden? Is de volgorde van ingrediënten belangrijk? ‘Light’, mag je daar wel zo licht overgaan? En hoeveel benamingen bestaan er voor suiker? Het zijn maar een paar topics die Ivyn doorlicht om van jou een bewuste consument te maken. Die zelf gezondere en duurzamere keuzes kan maken in de winkel.

Duur: 90 minuten.


Dankzij deze Tips & Talks dragen we samen stap voor stap zorg voor onze gezondheid. Klik hier voor nog meer duurzame initiatieven van Colruyt Group Academy.

 

 

Tina, expert

Ivyn Degeest is dagelijks bezig met de samenstelling op de verpakking van de huismerken van Colruyt Group. Ze zet zich in om die Boni- en Everyday-producten stap voor stap gezonder te maken. Met minder suiker, vet, zout en meer vezels. Zo helpt ze klanten bewuste keuzes maken. Ivyn heeft een diploma voedings- en dieetkunde. Als diëtist bepaalde ze mee welke informatie en labels op de verpakkingen komen. Nu werkt ze als vakexpert gezondheid binnen het team duurzaamheid van Colruyt Group. En ze is ook betrokken bij gezondheidsinitiatieven en -projecten voor medewerkers.


Zijn Tips & Talks nieuw voor jou?
Lees er hier alles over en ontdek alle topics!


Hoe ziet een Tips & Talks eruit in coronatijden? Lees het hier.

Inschrijven? Kies hieronder je Academy

Let op: prijs per deelnemer, elke persoon die deelneemt moet zich inschrijven.