Naaiatelier: zero waste naaien

Leven met veel minder (of zelfs zonder) afval. Het lijkt je misschien net iets makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het leuk om te ontdekken hoe ook jij je steentje kan bijdragen aan het ‘zero waste project’. Zeker als je dat kan koppelen aan de naaimicrobe die je te pakken heeft. In dit naaiatelier maak je eerst grondig kennis met de naaimachine en kom je te weten hoe je inrijgt en een spoel opsteekt. Heb je de basis onder de knie? Dan gaan we echt aan de slag! Je leert hoe je oude spullen uit stof kan ‘recykleren’ tot ecologische huishoudhulpjes, die je makkelijk kan hergebruiken. Binnenkort heb jij wasbare watjes voor gelaatsverzorging, je eigen bulkzakje voor fruit en groenten en een duurzame stoffer! In de workshop krijg je ook nog andere ideetjes mee om thuis uit te proberen.
Zero waste is pas écht zero waste als we zelf in de kast duiken op zoek naar oude stofjes. Breng dus zeker deze zaken mee als je ze ergens liggen hebt:
- oud laken of kussensloop in flanel
- oud licht gordijn in gaas of organza
 
Je hoeft zelf alleen oude stoffen in flanel of gaas mee te brengen. Wij zorgen voor de naaimachine, het garen en alle andere benodigdheden.
Type workshop: Interactief. Vanaf 12 tot 99 jaar. 
Duur: 3 uur

Kies hieronder je Academy

Georganiseerd door: