Tasting

Lekkere Klassewijnen! (digitaal)

- Ontspannen avond bij je thuis. Leuk om alleen, samen met je partner of in kleine bubbel te doen.
- J
e hoeft geen wijnkenner te zijn. Je bent wel minimum 18 jaar. 
- Inclusief een pakket van 3 Klassewijnen. 
- 7 dagen de tijd om sessie te (her)bekijken.

 

Kan een glas wijn je wel smaken? Proef dan van bij je thuis live mee met onze Colruyt-wijnspecialisten. Jullie verkennen en vergelijken samen 3 wijnen. 

Welke wijnen komen aan bod?

* La Farra ‘Rive di Farra di Soligo’ Millesimato – Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G.

La Farra is een klein domein van de wijnmakersfamilie Nardi. De naam komt van het dorpje Farra di Soligo, in het hart van de appellatie Prosecco Superiore. Het pittoreske dorpje ligt tussen Valdobbiadene en Conegliano, een historisch gebied dat opgenomen is in de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Farra di Soligo is ook de cru waar 100 % van de druiven voor deze uitzonderlijke cuvée vandaan komen. De familie Nardi bewerkt de wijnstokken op de steile helling met de grootse zorg. En dat proef je.

* Balthasar Ress ‘Von Unserm’ Riesling – Rheingau, Duitsland

Riesling doet wel een belletjes rinkelen bij de meesten, maar heeft de druif wel de bekendheid die ze verdient? Riesling-wijnen zijn breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij riviersvis (paling, forel) of pittige geitenkaas. Dit knappe voorbeeld uit Rheingau verdient gewoon een degustatie.

* Château de La Dauphine 2018 - A.O.P. Fronsac, Bordeaux

Wie de appellatie Fronsac in de Bordeauxstreek bezoekt, stoot al eens op een onbekend domein met een ongelooflijke kwaliteit. Château de La Dauphine is prachtig gelegen, aan de oevers van de Dordogne. Het domein heeft installaties waar andere domeinen groen van jaloezie van worden. Maar wat geeft dat in het glas? Dat is aan jou om te ontdekken! 

Wat mag je verwachten?

  • Verrassende degustaties
  • Proefpakket van 3 verschillende wijnen (Af te halen in de Colruyt-winkel van je keuze)
  • LIVE uitleg en tips (over o.a. degusteren, productieproces, regio’s, foodpairing,…)
  • Stel LIVE al je vragen
  • Mogelijk om de sessie gedurende 1 week te herbekijken

Duur: dat je na 90 min. de hele wondere wereld van 3 heerlijke wijnen hebt ontdekt, daar gaan we voor!

Wat heb je nodig?

  • Je favoriete pc of tablet en toegang tot Zoomvoor de workshop ontvang je de Zoom-link om in te loggen.
  • Een microfoon en/of webcam: Het is leuk om elkaar te zien tijdens de tasting, maar dat is geen verplichting. Je vragen stellen kan ook via de chat.
  • Jouw proefpakket dien je zelf af te halen in een Colruyt-winkel van jouw keuze. Na je inschrijving krijg je van ons een mail om je voorkeurwinkel mee te geven. Nadien maken we het pakket klaar en krijg je een melding wanneer het in je winkel is. 
  • Twee wijnglazen en 1 champagneglas.

Voor wie is deze online tasting?

Een kenner hoef je nog niet te zijn, maar wel een wijnliefhebber in hart en nieren. Beginner of halfgevorderde? Dat maakt niet uit! De enige voorwaarde is dat je 18 jaar of ouder bent op de dag van de tasting. Ons vakmanschap drink je met verstand.

Klik hier om meer te weten over de wijnspecialisten

Meer info over Klassewijnen

Klassewijnen.be is de wijnwebshop van Colruyt met meer dan 800 kwaliteitswijnen. De wijnen zijn vaak afkomstig uit familiale domeinen of kleinere chateaus. Klassewijnen.be biedt een extra aanbod naast de wijnen in de Colruyt-winkel. ke vindt er een uitgebreid assortiment: van Bordeaux tot Bourgogne, Côtes du Rhône, wereldwijnen, champagnes… De wijnen zijn enkel te reserveren via de webshop voor de laagste prijzen op de Belgische markt. De Klassewijnen tastings zijn een ideale manier om er meer over te weten te komen.

Nog een vraag? Lees eerst de Veelgestelde vragen.


Inschrijven?

Helaas, al deze sessies zijn volzet. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf verder op de hoogte,  

Onze andere tastings ontdekken? Dat kan je hier

Georganiseerd door: