Groenten fermenteren

1 pers.

Kookworkshop

€ 38

prijs per persoon

Ontdek de vele voordelen en mogelijkheden van fermenteren

Zuurkool ken je ongetwijfeld al. Maar wist je dat bijna alle groenten te fermenteren zijn? Ze zijn ideaal om toe te voegen aan een slaatje of om te gebruiken als bijgerecht.

In deze workshop ontdek je alles wat je altijd al wilde weten over fermenteren en je krijgt handenvol tips & tricks mee naar huis om het zelf te proberen! Natuurlijk zijn er ook proevertjes!

Wat gaan we precies doen?

  • Ontdek technieken en de (gezondheids)voordelen van fermenteren
  • Provençaalse groenten, ‘hot & spicy’-saus …? Ontdek hoe je fermenten maakt3

Waarom fermenteren?

Fermenteren is een oude conserveringstechniek die heel wat voordelen oplevert voor je gezondheid en het milieu. Het is de perfecte methode om seizoensgroenten (die in het volle seizoen doorgaans ook goedkoper zijn) te verwerken en te bewaren. De bewaartechniek vraagt bovendien weinig energie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld groenten invriezen in de diepvriezer.


Hoe werkt het praktisch?

  • Duur: 2,5 uur
  • Individuele workshop. Prijs per deelnemer.

Lees meer over het verloop van deze kookworkshop


Laat je inspireren door nieuwe inzichten en praktische tips. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Stap voor stap

Georganiseerd door:

Ontdek de vele voordelen en mogelijkheden van fermenteren

Zuurkool ken je ongetwijfeld al. Maar wist je dat bijna alle groenten te fermenteren zijn? Ze zijn ideaal om toe te voegen aan een slaatje of om te gebruiken als bijgerecht.

In deze workshop ontdek je alles wat je altijd al wilde weten over fermenteren en je krijgt handenvol tips & tricks mee naar huis om het zelf te proberen! Natuurlijk zijn er ook proevertjes!

Wat gaan we precies doen?

  • Ontdek technieken en de (gezondheids)voordelen van fermenteren
  • Provençaalse groenten, ‘hot & spicy’-saus …? Ontdek hoe je fermenten maakt3

Waarom fermenteren?

Fermenteren is een oude conserveringstechniek die heel wat voordelen oplevert voor je gezondheid en het milieu. Het is de perfecte methode om seizoensgroenten (die in het volle seizoen doorgaans ook goedkoper zijn) te verwerken en te bewaren. De bewaartechniek vraagt bovendien weinig energie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld groenten invriezen in de diepvriezer.


Hoe werkt het praktisch?

  • Duur: 2,5 uur
  • Individuele workshop. Prijs per deelnemer.

Lees meer over het verloop van deze kookworkshop


Laat je inspireren door nieuwe inzichten en praktische tips. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Stap voor stap