€ 20

De Portugese keuken (digitaal)

De Portugese keuken is zo eerlijk en eenvoudig als ze rijk is aan geschiedenis. Kook vanuit je keuken, LIVE mee met Marc. Hij begeleidt je stap per stap om een authentiek Portugees menu te bereiden, dat je meteen op tafel kan zetten. Je braadkip ‘vlinderen’ zodat je vlees sappig blijft? Je borden mooi presenteren? Ook zulke tips en technieken krijg je voorgeschoteld in de online kookworkshop!

Makkelijk van thuis uit, maak je samen deze gerechten:

  • Portonic, een typisch Portugees aperitief
  • Açorda de bacalhau (kabeljauw in bouillon met koriander)
  • Frango na brasa com piripiri (pikante kip met tomatensalade)

Wat mag je verwachten?

  • originele recepten
  • makkelijk boodschappenlijstje
  • stap per stap begeleiding van de lesgeefster
  • LIVE tips & tricks (over o.a. bereidingswijzen, snijtechnieken, serveertips …)
  • stel LIVE al je vragen
  • een gezellig moment met je partner of gezin die mee kunnen koken
  • mogelijk om de sessie gedurende 1 week te herbekijken

Alvast een voorsmaakje:

Type workshop: actief koken / digitaal

Duur: dat je na 90 min. thuis kan smullen van een volledig menu uit Portugal, daar gaan we voor!

Wat heb je nodig?

  • Je favoriete pc of tablet en toegang tot Zoom24 uur voor de workshop ontvang je de Zoom-link om in te loggen, plus de Portugese recepten.
  • We moedigen aan om elkaar te zien en te horen tijdens het koken, maar dat is geen verplichting. Je vragen stellen kan ook via de chat.
  • Even tijd om de ingrediënten te shoppen en het nodige keukengerei klaar te zettenEen overzicht vind je HIER.

Voor wie is dit webinar?

Voor foodies, hobbykoks – geoefend of niet, gezellige familiemensen, liefhebbers van de wereldkeuken … Kortom, voor iedereen die onder begeleiding in z’n eigen keuken iets nieuws wil proberen en zich instant in Portugal wil wanen.

WIe is Marc?

Marc Costers is een gefascineerde kok die van zijn beroep zijn hobby gemaakt heeft en andersom.
Met meer dan 45 jaar beroepservaring mag hij wel een "oude rat" in het zijn vak genoemd worden.
Hij geeft workshops met verschillende thema's bij "Colruyt Group Academy ", waar hij zijn passie met je deelt door gaandeweg een pak handige keukentips en kooktrucs mee te geven.
Dagdagelijks staat Marc al enkele jaren in het onderwijs, je zal hem ook wel eens gezien hebben tijdens kookdemonstraties op verschillende beurzen
Hij houdt van gerechten die hem herinneren aan zijn jeugdjaren en recepten die hij meenam uit de wereldkeuken. Vele zijn 'verloren gerechten' die hij op een heel speelse en creatieve manier terug tot leven brengt.

Nog een vraag? Lees eerst de Veelgestelde vragen.

Inschrijven? Kies een sessie:

Georganiseerd door: