Bierproeverij: Belgisch & ambachtelijk (digitaal)

- Ontspannen avond bij je thuis. Leuk om alleen, samen met je partner of in kleine bubbel te doen.
- Je hoeft geen bierkenner te zijn. 

- Inclusief proefpakket van 5 verschillende bieren
- Inclusief handige tastingfiches én 7 dagen de tijd om sessie te (her)bekijken

Ieder biertje, een pleziertje! Wil je een aantal ambachtelijke Belgische streekbieren beter leren kennen?  Proef dan van bij je thuis live mee met onze ervaren biersommelier, Werner of Roel. Jullie verkennen en vergelijken samen een proefpakket van 4 bruisende karakterbieren.

Van witbier en zwaar blond bier, over rood bier, tot een zwaar bruin bier. En er zit een vijfde biertje Saison Dupont Bio, extra in het pakket dat we niet samen proeven, maar hopelijk wel zal smaken ;-). Je komt ook meer te weten over de verschillende bier- en brouwstijlen en de bijhorende streekgeschiedenis. Kortom, het wordt een gezellige avond vol onvergetelijke aroma’s en leuke anekdotes!

Wat mag je verwachten?

 • verrassende degustaties
 • proefpakket van 4 Belgische streekbieren + 1 extra
 • stap per stap begeleiding van de biersommelier
 • live uitleg en tips (over o.a. degusteren, geschiedenis, productieproces …)
 • stel live al je vragen
 • je kan met drie personen proeven van één flesje bier: 2 andere personen kunnen dus nog aansluiten voor een gezellige avond.
 • foodpairing-suggesties bij elk bier en handige tastingfiches (per mail)
 • mogelijk om de sessie gedurende 1 week te herbekijken

Type workshop: tasting / digitaal
Duur: dat je na 90 min. een betere bierkenner bent geworden én vooral genoten hebt, daar gaan we voor!

Wat heb je nodig?

 • Je favoriete pc of tablet en toegang tot Zoom:
 • 24 uur voor de workshop ontvang je de Zoom-link om in te loggen en een herinnering om de biertjes koud te zetten.
 • Een webcam: Het is leuk om elkaar te zien tijdens de tasting, maar dat is geen verplichting. Je vragen stellen gebeurt via de chat.
 • Jouw proefpakket wordt bij je thuis geleverd.
 • Flesopener en één proefglas per biertje. Wijnglazen zijn ideaal om bier te proeven. Spoel je glazen zeker op voorhand met koud water voor een beter schuimkraagje.

Voor wie is deze online tasting?

Een bierkenner hoef je nog niet te zijn, maar wel een liefhebber van onze nationale trots. De tasting is voor iedereen die meer wil ontdekken over Belgische ambachtelijke bieren en z’n smaakpalet verder wil uitbreiden.

De enige voorwaarde is dat je 16 jaar of ouder bent op de dag van de tasting. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Wie is Werner?

Werner ‘Callebaut’ volgde een opleiding tot chocolatier, maar als jongste van de familie wilde hij z’n eigen weg gaan. Met een verzameling van meer dan 400 biersoorten, talloze workshops en lezingen op zijn naam en zelfs een eigen bier mag Werner zich ook een erkend bierkenner noemen. Bier is zijn leukste hobby én passie. Hij kan er uren over doorpraten en dat doet hij dan ook tijdens de tasting!

Wie is Roel?

Roel is al van jongs af aan gepassioneerd door voeding. Die passie werd zijn beroep en hij schoolde zich enthousiast tot diëtist, personal trainer, chef-kok én biersommelier. Al meer dan 8 jaar begeleidt hij mensen op vlak van voeding en sportieve training. Heb je ooit al een diëtist geweten die bier promoot zowel in gastronomie als in je dieet? Hang tijdens onze tasting even aan de lippen van Roel en je begrijpt waarom!

 

Nog een vraag? Lees eerst de Veelgestelde vragen.
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand 

Inschrijven? Kies een sessie:

 

Georganiseerd door: