Tips & Talks

Aromatherapie, een ontdekking

Al eeuwenlang gebruikt men etherische oliën om lichamelijke en geestelijke klachten te behandelen en lichaam en geest in balans te brengen. Die oliën komen voor in de bladeren, bloemen, vruchten, twijgen, zaden, harsen, wortels en de schors van aromatische planten. Enkele bekende voorbeelden zijn lavendel, eucalyptus, rozemarijn, tijm en citronella.
 
Geur heeft een bewezen effect op het welzijn van mensen en dieren. Zo zijn er aroma’s die stress en angst verminderen, de slaapkwaliteit verbeteren of goed zijn voor de huid of de luchtwegen. Heel wat ziekenhuizen, praktijken en zorginstellingen passen aromatherapie al met succes toe. En ook voor jou is het nuttig.  In deze Tips & Talks leggen onze experts je in geuren en kleuren uit wat aromatherapie betekent, hoe het jou kan helpen en in welke toepassingen en oplossingen je het kan gebruiken. Na de sessie heb je de nodige basiskennis om van alle voordelen van etherische oliën te genieten.
 
Duur: 2,5 uur.
 
Deze Tips & Talks wordt afwisselend gegeven door deze experts:
 

Wouter, expert

Nancy Popieul geniet ervan om mensen met gezondheidskwaaltjes of een drukke agenda mee te nemen in de boeiende wereld van aromatherapie. Ze volgt al meer dan 35 jaar opleidingen rond westerse geneeswijzen en is docent aromatherapie in binnen- en buitenland. Daarnaast werkt ze ook als therapeut en consultant voor bedrijven. In 2019 richtte ze haar eigen opleidingsschool op voor therapeuten en medisch geschoolden. Ze geeft ook al jaren workshops rond aromatherapie in onze Vlaamse Academy’s.
 

 

Wouter, expert

An Schellekens is al van jongs af aan geïnteresseerd in de natuur, kruiden en later ook natuurlijke geneeswijzen. Ze volgde opleidingen als natuurgids, herborist, gezondheidsconsulent en lesgever aromatherapie. Ze verdiepte zich in yoga en mindfulness en in haar praktijk voetreflexologie en dieptemassage, geeft ze graag gepast voedings-, kruiden- en ander gezondheidsadvies. Het doel van An is om de immuniteit te versterken en de zelfgenezende kracht van het lichaam te bevorderen. Ze leert je om op een zachte, natuurlijke manier aan je gezondheid te werken.
 

 

Zijn Tips & Talks nieuw voor jou?
Lees er hier alles over en ontdek alle topics!


Hoe ziet een Tips & Talks eruit in coronatijden? Lees het hier.

Inschrijven? Kies hieronder je Academy

Let op: prijs per deelnemer, elke persoon die deelneemt moet zich inschrijven.

 

Georganiseerd door: 

In samenwerking met: