Neem deel aan de Veggie Challenge!

In maart daagt de Veggie Challenge tienduizenden Belgen uit om 31 dagen lang meer plantaardig te eten. 🌱 Da's goed voor jezelf, de planeet en de dieren!

Doe jij ook mee?

Schrijf je gratis in op de website van de Veggie Challenge en krijg een hele maand lang:

• weekmenu’s
• kindvriendelijke recepten
• boodschappenlijstjes

Ontdek ook bij ons heel wat inspiratie voor
wat meer plantaardig eten op je bord

Steek je handen uit de mouwen tijdens onze veggie-workshops

Heb je een boontje voor veggie, vegan of wereldkeuken? Laat je dan verrassen tijdens een van onze creatieve kookworkshops. Je ontdekt er verrassende smaakcombinaties en gaat aan de slag met originele ingrediënten.

Ontdek onze verrassende videorecepten

Toos maakt samen met jou vier heerlijke en 100% vegan gerechten. Op het menu:

  • Buddakom
  • Oosterse noedelsalade met gemberdressing
  • Spiesje van veggieballetjes en spruiten
  • Pannenkoeken met banaan

Aan de slag met seizoensproducten

Wil je elke dag lekker, vers én gezond eten? Ontdek hier onze handige tips van eigen bodem en haal het maximum uit je seizoensgroenten en –fruit!

De Veggie Challenge wordt ondersteund door de Colruyt Group Academy en haar partners

Logo_lima_partner

Voor welke veggie workshop ga jij?

€ 42

Rond één pot aan tafel

Minder afwas, meer smaak! Leer lekkere, eenvoudige en verrassende vegetarische gerechten maken in deze kookworkshop.

€ 7

De smaak van puur plantaardig

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor lekker plantaardig eten? Viviane Van Dyck leert je voorbij de klassieke vleesvervangers te kijken en creatief te kokerellen.

€ 42

Zelf vegetarische burgers maken

Vegetariër of gewoon af en toe geen vlees of vis? Leer in deze workshop met creatieve ingrediënten zelf de lekkerste veggieburgers maken.

€ 42

Vegetarisch broodbeleg, terrines en groentespreads

Maak in deze kookworkshop zelf vegetarisch broodbeleg en spreads met groenten, noten en vleesvervangers.

€ 42

Peulvruchten, onbekend is onbemind

Linzen, (kikker)erwten en bonen zijn veelzijdig en gezond! In deze workshop maken we allerlei voedzame en lekkere gerechten met peulvruchten.

€ 42

De plantaardige keuken ontdekken

Vaker plantaardig eten, hoe pak je dat aan? Na deze workshop vol tips en recepten eet je stap voor stap meer plantaardig.

€ 42

Comfortfood met wintergroenten

Een lekkere én gezonde portie comfortfood op tafel toveren? Ga aan de slag met heerlijke wintergroenten in deze workshop.

€ 42

Vegetarische BBQ: van apero tot dessert

Denk je bij barbecueën meteen aan vlees? Verleg je grenzen en ontdek heerlijke vegetarische recepten voor de barbecue.

€ 7

replay

Plantaardiger eten? Zo maak je de switch (Replay)

Dr. Servaas laat zien hoe je moeiteloos plantaardiger kookt. Kijk mee in zijn potten en doe het direct thuis na.