Verfrissende ijsjes maken en kiezen: 7x gezonder

IJs smaakt altijd! Maar het ene ijsje is het andere niet, zeker als je kijkt naar het aantal calorieën. Ontdek hieronder enkele suggesties voor een gezonde én lekkere keuze in de winkel. Ontdek alle tips, smakelijk aangevuld met onze favoriete recepten voor zelfgemaakte beter-voor-je-lijn ijsjes.

De beste ijskeuzes op een rij

Geniet jij ook graag van een ijsje, maar zoek je er eentje dat past in een bewust eetpatroon? In de winkel vind je heel wat gezondere ijsopties. We maakten voor jou een verfrissende rangschikking. Bovenaan in het ijsklassement staat waterijs te pronken, zoals het gekende raketje of de Fruity Pops van Boni. Roomijs daarentegen doet het heel wat minder goed qua calorieën, maar af en toe met mate kan het zeker.

  • Sorbetijs op een stokje (bijv. Fruity Pops van Boni) of waterijs (bijv. raket) of : ± 50 calorieën per ijsje
  • Sorbetijs : ± 90 calorieën voor twee bolletjes
  • Yoghurtijs: ± 130 calorieën voor twee bolletjes
  • Softijs en Roomijs: ± 220 calorieën voor twee bolletjes (zonder hoorntje)

Ga zelf aan de slag met 7 verfrissend ijsrecepten

Wist je dat je de perfecte verfrissing heel eenvoudig zelf kan maken? Met slechts een paar ingrediënten en je favoriete fruit (of zelfs groenten), tover je in een handomdraai een heerlijke, lichte traktatie tevoorschijn.

1. IJsjes maken met fruit of groenten in de hoofdrol

Je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit aanvullen met een ijskoude lekkernij? Daar tekenen we voor! Verwerk heel eenvoudig een portie vers fruit of groenten tot een smaakvolle, kleurrijke snack met deze recepten.

2. Zelf yoghurtijs maken

Yoghurtijs is heerlijk romig en toch verantwoord. Verras je kinderen met een yoghurtijsje afgewerkt met granola of geniet samen van heerlijk, natuurlijk gezoet frambozenijs. Onze lievelingsrecepten ontdek je hier:

3. Zelf sorbetijs maken

Ontdek hoe je thuis het lekkerste sorbetijs kan bereiden, zonder toegevoegde suikers en vol natuurlijke smaak. Puur genieten voor het hele gezin!

Wetenschappelijk bewezen: ijs maakt gelukkig

Af en toe ijs eten past prima in een gezond eetpatroon. Zelfs de wetenschap geeft ons gelijk: van ijsjes eten word je namelijk gelukkig. Wil je ook een gezondere ijskeuze maken? Volg ons lijstje en je weet meteen welke variant het minste calorieën bevat. Of maak je ijsje lekker zelf. Simpel en smaakvol!