Ontdek de tips van onze klanten voor het komende barbecueseizoen

Het barbecueseizoen is weer gestart! Van zelf kruidenzout maken tot smakelijke groentebrochettes, deze deelnemers volgden bij ons een webinar of workshop en delen graag hun tips en recepten.

“Ik hou van de speciale smaak die houtskool geeft. Om die te behouden leerde ik enkele trucjes van chef-kok Seppe Nobels. Steek je de barbecue aan met enkel kokosbriketten, dan loop je die speciale smaak mis. Gebruik dus altijd een mix van houtskool en briketten als je snel én smaakvol wil grillen. Ik verdeel mijn barbecue ook in drie zones om de temperatuur te regelen: links veel houtskool, in het midden wat minder en rechts weinig.”

— Joris

“Sinds ik zelf kruidenzout leerde maken, staat dit steevast mee op tafel tijdens een barbecue. Hiervoor laat ik munt, salie en andere tuinkruiden drogen. Daarvoor kan je perfect de restwarmte van je barbecue gebruiken. Plaats een gietijzeren schaal op het rooster met daarin de versnipperde kruiden. Meng de gedroogde kruiden nadien met grof zout en stamp fijn in een vijzel. Leg er ook een teentje look bij zodat de smaak geabsorbeerd kan worden.”

— Jill

“Er is niets mis met een klassieke vleesbarbecue, maar ik vind het fijn om af en toe de platgetreden
paden van worsten, brochettes en ribbetjes te verlaten. Op mijn grillrooster bak ik graag sardines of gevulde portobello’s
met kruidenboter. En sinds ik de hardere groentesoorten voor
mijn brochettes eerst vooraf laat garen in de oven, mislukken die
ook niet meer.”

— Benoit

“Ik eet graag pikant en was op zoek naar een manier om lekkere olie te maken. Als je pepers of look grilt op de barbecue tot het
vocht er helemaal uit is en ze knisperen, kan je die aan olijfolie
toevoegen. Zo’n homemade look- of peperolie is enkele weken houdbaar. Gebruik wel altijd gegrilde ingrediënten en geen rauwe, want dan krijg je een fout gistingsproces. Als je belletjes naar boven ziet komen in de olie, is het tijd voor nieuwe!”

— Nele

“Dé tip voor perfect gekruid
vlees? Voeg peper en zout pas toe net voor je het op de grill legt. Als je op voorhand
kruidt, zal peper te diep in het
vlees dringen en zout er al het vocht uit onttrekken. Probeer ook eens om met houtschilfers
extra smaak te geven aan je gerechten. Laat mooie, droge en ongeverfde schilfers weken in rode wijn. Gooi ze daarna in het vuur voor een sublieme geur en smaak. Fijne aroma’s gegarandeerd."

— Sven

Deel jouw tips

Iets plezants, handigs,
leerrijks … opgestoken in onze workshops, webinars of lifetalks dat is blijven plakken? Mail je tips naar info@colruytgroupacademy.be
en wie weet zie je ze volgende keer in het magazine verschijnen!