De workshop van Emilie: babymassage

Baby Jozefien is heel energiek en houdt van actie. Toch is mama Emilie (36) van nature heel voorzichtig met haar. “Het is ons eerste kindje en ik moet nog wat wennen. Maar dankzij de workshop babymassage ontspan ik me meer en meer als ik met haar bezig ben."

Op zoek naar quality time met mijn kindje

Al van kort na haar geboorte heb ik de gewoonte om Jozefien wat te strelen als ik haar inwrijf met babylotion. Dat doe ik niet per se om haar rustig te maken, maar gewoon om iets samen te doen. Als kersverse ouders zijn we vaak zo druk bezig met ons nieuwe leven dat ik af en toe quality time wil nemen met mijn kindje.  

Tips krijgen van een expert met jarenlange ervaring

Eerst volgde ik gewoon mijn gevoel en was ik uiterst voorzichtig met haar tere lijfje. De armpjes een beetje masseren, haar beentjes optillen en wat kneden, maar veel verder kwam ik niet. Ik had geen idee dat ik ook andere bewegingen kon doen. Tot ik me inschreef voor de workshop ‘Babymassage’. De lesgeefster was een vroedvrouw en ik had meteen vertrouwen in haar.

Als zij zegt dat ik op een bepaalde plaats wat meer druk kan zetten, dan zal dat wel mogen zeker. Ik deed dus wat ze zei en merkte meteen aan Jozefien dat het haar deugd deed. Ik kon de hele massage mooi afwerken want mijn meisje werd het echt niet beu. En daardoor was ik ook gerustgesteld natuurlijk.

Nieuwe massagetechnieken ontdekt

Omdat ik nog nooit haar rugje gemasseerd had, vond ik die technieken het leukst. Ik leerde dat ik Jozefien op een bepaalde manier op mijn been kan leggen om makkelijk te werken. Ik krijg zelf heel graag een hand- en voetmassage. En het blijkt dat je dat ook mag doen bij baby’tjes. Ik vond het fantastisch om Jozefiens vingertjes en teentjes een voor een te masseren.

"Haar lijfje is echt niet zo fragiel als ik dacht. Ik mag best wel wat bewegen en dingen doen. Jozefien geniet daar des te meer van."

Ook papa en oma durven nu masseren

Ondertussen is míjn mama ook dol op het masseren. Ze ging mee naar de workshop en ik merk dat zij Jozefien nu vooral masseert als ze krampjes heeft. Zacht over haar buikje wrijven zoals we geleerd hebben. Zo heeft oma het gevoel dat ze toch iets kan doen.

Mijn man heeft er nog geen ervaring mee, maar ik wil hem graag wat technieken uitleggen. Neem nu ’s avonds: dan hebben we de gewoonte dat ik Jozefien een badje geef en dat hij haar daarna afdroogt en insmeert. Het zou dus tof zijn als hij haar ook durft masseren. Of we kunnen het samen doen en dan wordt het gewoon een fijn moment met ons drie!

In samenwerking met onze partners