Geniet na in beeld. Herbeleef de sfeer.
Laat je verder inspireren.

'Gerust CO2-bewust’ zit erop. Geniet na van de sfeer met de foto’s en de aftermovie vol gezellige beelden. Wil je concreet aan de slag met de tips of recepten van zondag? Alle informatie van de dag zelf kan je verderop herlezen, ook van de sessies die je niet volgde.

Geniet na in beeld

Herbeleef de sfeer

Laat je verder inspireren

Doorblader alle presentaties en recepten

Kon je een sessie niet meevolgen of wil je een recept thuis opnieuw maken?
Hieronder vind je alle presentaties van de sessies en workshops terug.

Thuiscomposteren in een notendop

Zelf compost maken is goed voor je tuin, budget en het milieu. In deze lezing krijg je praktische tips om te leren composteren.

Klimaatvriendelijk tuinieren

Ons klimaat en onze leefomgeving veranderen. Dat merk je overal, ook in je eigen achtertuin. In deze lezing ontdek je hoe je je tuin en al z’n bewoners kan beschermen.

Start to veggie

In deze lezing krijg je praktische tips over hoe je makkelijk 1 à 2 dagen in de week vegetarisch kan eten. En helpen we misverstanden over vegetarisme de wereld uit.

Verpakkingsmythes ontkracht

Is het zo dat kartonnen verpakkingen milieuvriendelijker zijn dan plastic? Zie je ook soms het bos door de bomen niet meer? Laat je niet meer inpakken als je gaat winkelen.

Red je voedselrestjes

Haal het maximum uit je voeding, zodat je minder eten moet weggooien. Kook creatief op de ‘restjesdag’ van je gezin of begin met andere kleine stapjes zoals maaltijden plannen of slimme bewaarmethodes.

Groenten fermenteren

Zuurkool ken je ongetwijfeld al. Maar wist je dat bijna alle groenten te fermenteren zijn? Ontdek alle voordelen en technieken en krijg tips & tricks.

De basics van
EV-driving

Ga groener de baan op door te kiezen voor een auto die niet wordt aangedreven door een fossiele brandstof. Ontdek in deze sessie de voordelen van elektrisch rijden.

De basics van
eco-driving

Hoe verbruik je minder met je wagen? Dat is goed voor het klimaat maar ook voor je portemonnee. We geven haalbare tips en kleine gedragsaanpassingen die het verschil maken.

Het ABC van de
e-bike

De juiste e-bike is voor iedereen anders. Het wordt al snel technisch: middenmotor, wattuur, naafversnelling, koppel … Een lezing over moeilijke termen in mensentaal.

Autodelen op maat van elk gezin

Autodelen: hoe begin je eraan? Hoe zit dat met verzekeren en hoeveel spaar je uit met autodelen? Deze en nog meer prangende vragen beantwoorden we tijdens deze lezing!

Colruyt Group: initiatieven Foodwaste

Wist je dat wij een biologisch beschermlaagje over je avocado’s spuiten zodat die langer houden? In deze lezing leren we wat Colruyt Group zélf doet om voedselverspilling te voorkomen.

Colruyt Group: initiatieven fruit en groenten

Fruit en groenten leggen een hele weg af. We geven inzicht over de CO2-vorming bij elke stap in de keten en hoe Colruyt Group die door lokale projecten vermindert.

Colruyt Group: initiatieven CO2-reductie

Waar zit de grootste CO2-uitstoot bij Colruyt Group en hoe kunnen we die reduceren? In deze lezing krijg je heldere antwoorden op deze vragen.

De energiemarkt onder de loep

Van de verschillende actoren in de energiesector, over de productie, tot je elektrische apparaten. De expert van Virya Energy geeft je de sleutels om je energiefactuur beter te begrijpen.

Waarom krekels de wereld een beetje kunnen redden

Waarom insecten? En waarom krekels? In deze lezing neemt KRIKET, je mee in de boeiende wereld van alternatieve proteïnebronnen.

Too Good To Go, meer dan een app tegen voedselverspilling

Wat is voedselverspilling, waarom is het een probleem en hoe kan je zelf voedselverspilling tegengaan? Maak kennis met de app Too Good To Go.

Natuurlijke schoonmaak middelen

De klassieke schoonmaakproducten zijn niet altijd even milieuvriendelijk. Leer in deze lezing hoe je ze thuis zelf kan maken met natuurlijke ingrediënten!

Vegetarisch broodbeleg en spreads

Groenten, noten, peulvruchten: heerlijk als veggie spread. In deze interactieve demo-lezing ontdek je de lekkerste combinaties!

Challenge: maak een eco-spaghetti

In deze ouder-kind workshop leer je wat de eco-score is en gaan we samen de uitdaging aan om een zo ecologisch mogelijke spaghetti klaar te maken. En smullen!

Natuurlijke bruisballen maken

Ontspannen in bad gaat gemakkelijker als je het helemaal natuurlijk doet. Maak in deze ouder-kind workshop gewoon zelf je bruisballen!

Maak mee het verschil

Alle kleine beetjes hebben impact. Ook jij kan door je alledaagse routines aan te passen,
mee het verschil maken en je ecologische voetafdruk verkleinen. Met ‘Gerust CO2-bewust’ helpen we je hierbij op weg.

Vanuit Colruyt Group Academy willen we je, samen met Colruyt Laagste Prijzen, Bio-Planet, DATS 24 en Bike Republic,
en tal van andere externe partners, inspireren en informeren rond thema’s als klimaatvriendelijker wonen, eten, leven, mobiliteit en de energietransitie.

Zo dragen we samen bij aan een duurzamere wereld. Stap voor stap.

De belevingsdag werd mede mogelijk gemaakt dankzij onze partners