Stress in je gezin begrijpen en aanpakken?


Krijg inzichten en tips om druk als ouders of toekomstige ouders beter de baas te kunnen.

In een gezin met jonge kinderen heerst vaak een gezellige drukte. Unieke ervaringen die je voor geen geld wil missen, maar die ook een bron van stress kunnen zijn. Én de kids op tijd op school krijgen, én gezond eten op tafel toveren, én ruzies tussen broers en zussen sussen… Je bent voortdurend bezig met hoe je alles gedaan krijgt en hebt niet altijd door dat je sneller emotioneel of overprikkeld bent. Waarom reageerde je zo fel, terwijl je echt wel kalm wou blijven? Ook snel boos worden op de kinderen kan een signaal zijn dat je nooit eens tot rust kan komen, waardoor de spanning opstapelt.

Herkenbaar voor jou? En wil je samen met andere ouders of ouders-to-be leren hoe je meer tot rust kan komen in de drukte? Kom dan op zaterdag 16 maart van 9 tot 13 u. naar ons event in de Academy in Melle. Wissel ervaringen uit, voel je verbonden met elkaar én onze topexperts, die je heel toegankelijke tips geven om slim om te gaan met onzekerheid of stress als ouder. Doel? Thuis meer genieten van het hier en nu!

🎁 Met gratis boek voor snelle beslissers!

Wees er snel bij: de eerste deelnemers* die inschrijven voor het fysieke event in Melle krijgen het boek ‘De gezonde mama gids’ t.w.v 21,99 € gratis!

Voor wie is het ?

Bewust en slim omgaan met stress in je gezin is niet alleen interessant voor ouders die al jonge kinderen hebben. Ook als je zwanger bent komt er heel wat op je af. Je krijgt gevraagd en ongevraagd advies, moet administratie regelen, op je voeding letten … Zo komt het thema stress al snel de kop opsteken. En soms zijn er gewoon ook dingen die je liever op voorhand had geweten.

Wat mag je verwachten?

Je beleeft alles samen met andere ouders of toekomstige ouders in dezelfde situatie. Je kan je verhaal kwijt en luisteren naar hen in een veilige omgeving.

Je wisselt onderling ervaringen uit, doorspekt met advies en inzichten van onze experts.

Je krijgt praktische tips om je al vanaf je zwangerschap goed te organiseren en stress te vermijden.

Je leert goede gewoontes aan om meer rust te brengen in je gezin met jonge kinderen.

Heb je tussendoor vragen? De experts zijn er om een praatje te slaan.

Wat staat er op het programma?

Iedereen volgt samen de sessie ‘Ouders onder hoogspanning’ met psycholoog én mama van drie, Marie-Anne Vanderhasselt. Daarna kies je zelf je gespreksmoment: wil je meer weten over je Groeipakket? Zijn blije eetmomenten je goud waard? Of ga je liever in gesprek rond parentale burn-out? Ontdek hieronder alle thema's.

Marie-Anne Vanderhasselt: ouders onder hoogspanning

9.30 tot 10.45 u.

Ben je zwanger en bezorgd hoe je het straks allemaal zal organiseren? Of denk je dat je alles onder controle hebt, maar merk je dat je soms toch wel onder druk staat in je gezin met jonge kinderen? Psycholoog Marie-Anne Vanderhasselt geeft praktische tips om spanningen als ouder beter de baas te kunnen. Je leert stress begrijpen en aanpakken, onder meer met eenvoudige fysieke oefeningen waar je altijd tijd voor kan maken.

Kies vervolgens jouw sessie

11.15 tot 12.15 u.

Groeipakket in 1-2-3

Groeipakket, startbedrag of kraamgeld? Hoe zit dat nu? De coaches van MyFamily geven advies op maat van jouw gezin. Ze helpen de grootste misvattingen rond administratieve stress de wereld uit. Wees meteen goed geïnformeerd als je zwanger bent of leer hoe je Groeipakket afhangt van je gezinssituatie. Zo kan je altijd op twee oren slapen.

The kids are alright, nu de ouders nog

1 op de 12 Belgische ouders krijgt te maken met een parentale burn-out. Ontdek wat dat precies is, wat de risicofactoren zijn, hoe je tot een burn-out komt en wat je eraan kan doen. Voel je veilig om in gesprek te gaan met psycholoog Lies Clerx en andere ouders of toekomstige ouders.

Eetmomenten? No stress!

Drinkt mijn baby genoeg? Wanneer start ik met vaste hapjes? Help, mijn kind wil niet eten? Vaak voel je je onzeker of heb je vragen bij de voeding van je kleintje. Dankzij de hulp van diëtist Cathérine Heugens zorg je voor rust of keert de rust (aan tafel) terug. Stel je vragen, deel ervaringen en neem praktische tips mee naar huis die je makkelijk toepast.

Event Melle

za 16/3 – 9 tot 13 u.
@Melle

Wil je de gezellige sfeer in de Academy niet missen en samen leren en ervaringen delen met anderen?
Schrijf hier in voor het volledige fysieke event: sessie Marie-Anne Verhasselt + één keuzesessie (ter plaatse te kiezen), inclusief hapje en drankje en goodiebag.

Prijs per persoon: € 15

Kan je er toch niet bij zijn in Melle? Dat is jammer! Maar goed nieuws: de sessie van Marie-Anne kan je ook digitaal via de livestream volgen. Of later herbekijken. Zo pik je dat inspirerende deel toch zeker mee.

Wie zijn onze experts ?

Marie-Anne Vanderhasselt is klinisch psycholoog en professor aan de UGent, faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen. Ze doet al meer dan 15 jaar onderzoek naar stress. Ze schreef het boek ‘Ouders onder hoogspanning’ en is zelf mama van 3 jonge kinderen.

De Groeipakketcoaches van MyFamily: Celine uit Oudenaarde is mama van een zoontje van vier jaar en maakt al bijna 10 jaar trots deel uit van de ‘MyFamily-familie’. Ilka woont als West-Vlaamse spring-in-‘t-veld al een tijdje in Antwerpen. Ze is het zonnetje in huis en staat altijd klaar om te helpen waar nodig.

Lies Clerx is mama van vier kindjes, klinisch psycholoog en expert bij Mama Baas. Ze focust zich op volwassenen met burn-out, stressklachten en/of traumaproblematiek. In 2020 richtte ze de psychologenpraktijk Leading Moms op, waar ze zich focust op mama’s.

Cathérine Heugens is mama van 2 dochters, kinderdiëtist en werkt als Scientific Affairs Manager bij Nestlé. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in de voeding voor baby’s, peuters en kleuters.

In samenwerking met

Logo Dreambaby

En onze partners

Veelgestelde vragen

Voor wie is het ontmoetingsmoment bestemd?

Tijdens dit ontmoetingsmoment willen we zowel toekomstige ouders als ouders met jonge kinderen tot ongeveer 5 jaar samenbrengen.

Als je zwanger bent komt er heel wat op je af, waaronder ook gevraagd en ongevraagd advies.
Je moet heel wat praktische en administratieve dingen regelen. Je let best op je voeding en levensstijl, … Zo komt het thema stress al snel de de kop opsteken. En soms zijn er gewoon ook dingen die je liever op voorhand had geweten.

De ouders met jonge kinderen die aanwezig zijn, hebben al ondervonden wat slaaptekort of onvoorspelbaar gedrag bij een baby of peuter met je kan doen. We cijferen onszelf weg en hebben niet altijd door dat we sneller geëmotioneerd zijn, last hebben van concentratieverlies of vergeetachtigheid. Of waarom reageerde je nu zo fel, terwijl je echt wel kalm wou blijven? Het zijn wellicht herkenbare zaken die aan bod komen in de lezing of keuzeworkshops.

Maar we willen toekomstige ouders en ouders met jonge kinderen vooral samenbrengen om hierover te praten, ervaringen uit te wisselen en zeker ook te relativeren. Stress is bovendien ook niet alleen negatief, het houdt ons ook wakker en alert. Het komt erop aan onze draaglast en onze draagkracht in evenwicht te houden. En laat dit ontmoetingsmoment net dat voor ogen hebben.

De Academy in Melle is op 16 maart helemaal babyproof!

 • We voorzien voldoende pauzes. Zo kan je even ontspannen of je baby verzorgen.
 • Je kan je baby op elk moment voeden in een rustige ruimte.
 • Er is uiteraard een verschoonhoekje voorzien.
 • Je kan vlak bij de Academy gratis parkeren. Zo hoef je enkel de maxi-cosi mee te brengen.
 • Je kan gerust je baby bij je dragen tijdens de sessies in een draagzak of -doek.
 • Let op: we organiseren geen baby- of kinderopvang.

Het event is gericht op jou en je partner. We raden dan ook aan wat tijd te nemen voor jezelf en je peuter of kleuter thuis te laten zodat je je aandacht niet hoeft te verdelen. Maar uiteraard kan jij best zelf inschatten of dit met jouw kleuter of peuter toch mogelijk is.
Er is geen opvang of kinderanimatie voorzien.

Over het programma

Onze deuren gaan open om 8.30 u. Er staat een gezond ontbijt klaar. Het programma start om 9.30 u. en eindigt om 12.15 u. Aansluitend is er nog tijd om na te praten met een hapje en een drankje.

Neen, reserveren is niet mogelijk. Jullie kunnen de dag zelf beslissen welk thema jullie het meeste aanspreekt. We voorzien een ruim aantal stoelen per sessie.

Inschrijven

Een ticket kost €15/persoon. In deze prijs is het volgende inbegrepen:

• Een gezond ontbijt

• Deelname aan de LifeTalks sessie en één sessie naar keuze.

• Een hapje en drankje tussendoor.

• Een goed gevulde goodiebag

• Als afsluiter, de kans om met andere deelnemers te verbinden met een hapje en een drankje.

Alle personeelsleden van Colruyt Group genieten 30% korting op hun inschrijving. Deze is enkel geldig voor het personeelslid zelf en niet voor andere mensen die meekomen.
Hoe je korting genieten? Klik top "Reserveer nu" bij de activiteit van je keuze. Er verschijnt vervolgens een pop-up scherm 'Toevoegen aan je winkelwagen'. Bij 'Kies je prijs' kan je op de prijs klikken en zo je personeelsprijs aanduiden.

Wijziging of annulering van je inschrijving

Wij houden een lijst bij van iedereen die ingeschreven is. Wanneer je binnenkomt kunnen we je inschrijving nakijken.

Je kan je inschrijving kosteloos annuleren tot 30 dagen voor aanvang. Stuur hiervoor een mail naar info@colruytgroupacademy.be. Raadpleeg onze algemene voorwaarden.

Ben je ziek, is je water net gebroken? Als zwangere vrouw, of met jonge kinderen kan het helaas wel eens voorvallen dat je last minute niet kan komen. In dat geval bekijken we of een terugbetaling nog mogelijk is. Stuur hiervoor een mail naar info@colruytgroupacademy.be.

Praktische zaken over de dag zelf

Ja.
We bieden een luchtig en gezond ontbijt aan bij het binnenkomen.
Tijdens de pauze en na de keuzesessie bieden we enkele hapjes aan.
Doorheen het event kan je steeds koffie of iets fris nemen.
Allemaal op onze kosten.

In elke keuken is er een microgolfoven voorzien indien je melk of hapjes voor je kleintje wenst op te warmen. In de andere zalen is er ook telkens ruimte indien je je baby wilt voeden.

Samen met onze partners ‘Dreambaby’ en ‘Pampers’ voorzien we verschillende verzorgingshoeken. Er liggen zelfs verzorgingsdoekjes en luiers klaar die je vrij mag gebruiken.

Geen nood, alle aanwezigen weten wat je doormaakt. Jij hebt er wellicht meer last van dan de andere deelnemers. Voel je vrij om even rond te wandelen, je baby te troosten, voeden of doen waar hij op dat moment volgens jou nood aan heeft. Spreek ook gerust onze medewerkers aan, ze staan er om jou te helpen.

Er is geen bewaakte vestiaire.
Wel voorzien we voldoende kapstokken doorheen de Academy waar je je jas kan ophangen. Je kan ook gerust je draagbaar autostoeltje hier achterlaten. Dit is steeds op eigen risico.

Bereikbaarheid en parkeren

Je kan gratis parkeren op onze parking naast het gebouw. Deze parking is voorzien van laadpunten voor elektrische wagens.
Daarnaast hebben we extra plaatsen voorzien op de parking naast het gebouw . Volg hiervoor de pijlen. Zijn beide parkings volzet, dan kan je je auto langs de baan kwijt.

 • Trein:
  • kwartier stappen van station Melle
  • rechtstreekse busverbinding van station Gent-Sint-Pieters
 • Bus: lijn 28 halte Zwaanhoeklos

Heb je geen antwoord gevonden op jouw vraag? Aarzel niet en stel ze ons via telefoon (Ma - Za van 8u tot 19u of contacteer ons via info@colruytgroupacademy.be .