Jij wil bewuster leven en genieten. Bij Colruyt Group Academy geven we je graag onze allerbeste inspiratie.

Bij ons vind je inspiratie voor quality time met je vrienden, familie of partner rond actuele thema’s die voor jullie belangrijk zijn. In onze waaier aan workshops en lezingen, in onze academies en op onze website, krijg je niet alleen duidelijke informatie en concrete tips over bewuster koken, gezonder leven, duurzamer rijden … Je proeft ook van nieuwe culturen, verkent je talenten en leert nieuwe mensen uit de streek kennen. Kortom, bij ons kan je makkelijk ontmoeten, ontdekken en ondernemen. Of je nu te gast bent in een van onze academies of ons digitale aanbod verkent.

Tegelijkertijd gaan we zelf ook bewust om met onze impact op het milieu. In onze Academies beperken we voedseloverschotten en papiergebruik, en gaan we voor steeds meer energiebesparing en steeds minder CO2-uitstoot.

Zo maken jij en wij elke dag een beetje evenwichtiger en gezelliger. Stap voor stap.

Onze eigen inspiratie

Duurzaamheid is een breed onderwerp met veel thema’s. Wij kozen er 4 uit die jou en ons na aan het hart liggen: gezondheid, samenleving, dierenwelzijn en milieu. Wanneer we vertellen over een van onze initiatieven binnen deze thema’s, herken je ze meteen aan de icoontjes hieronder.

Gezondheid

Je wil gezond(er) leven en je verwacht dat je voor inspiratie terecht kan bij ons. Helemaal terecht. Dus wanneer we alternatieven, inzichten en ideeën voorstellen voor een evenwichtige levensstijl, dan maken we dat kenbaar met het gezondheidsicoon. Zo wordt gezonder leven stap voor stap makkelijker.

Samenleving

Bevordert een workshop, lezing of ander initiatief een veilige, respectvolle en leefbare omgeving? Dan herken je dat aan het samenlevingsicoon. Door een initiatief met dat icoon te steunen of te kiezen voor een workshop of lezing met het samenlevingsicoon, draag je bij aan een betere maatschappij.

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijnsicoon helpt je makkelijk te kiezen voor onze workshops en lezingen waar een concrete inspanning geleverd is om dieren een betere levenskwaliteit te bieden. Bovendien houden we de vinger aan de pols en bekijken we hoe we de omstandigheden stelselmatig nóg kunnen verbeteren.

Milieu

Met het milieu-icoon zie je in één oogopslag welke workshops, lezingen en andere initiatieven jouw milieu-impact stapsgewijs verbeteren, en hoe we onze activiteiten verduurzamen. Zo wordt voor het milieu zorgen weer een stap makkelijker.

Onze stapjes in de goede richting

Als deel van Colruyt Group zit duurzaamheid sterk verweven in het DNA van Colruyt Group Academy. We geloven dat ook onze workshops, Tips & Talks en andere projecten een bron van inspiratie kunnen zijn. Dankzij de initiatieven hieronder werken we alvast samen met jou, onze lesgevers en onze medewerkers, stap voor stap, aan een duurzamere toekomst.

Duurzame gebouwen

Colruyt Group Academy is in volle groei. En bij het bouwen van nieuwe Academy’s verliezen we ook onze zorg voor het milieu niet uit het oog. Zo spoelen we de toiletten met regenwater, leggen we waterdoorlatende klinkers op de parkings, gebruiken we zo veel mogelijk natuurlijk daglicht of ledlampen, isoleren we volgens de meest strikte normen en gebruiken we de bestaande koeling van onze winkels als we op dezelfde site liggen.

Mondmaskers naaien voor de zorg

Door corona had de zorgsector plots heel veel mondmaskers nodig. We sloegen met onze partners de handen in elkaar om de zorginstellingen te steunen en zo de kwetsbare groepen in onze maatschappij te beschermen. We boden 8.000 gratis naaipakketten aan, om zelf herbruikbare mondmaskers te naaien voor de zorgverleners. Duizenden vrijwilligers gingen aan de slag en maakten samen meer dan 180.000 maskers. Die kwamen, onder meer via Special Olympics, terecht bij honderden lokale zorginstellingen.

Lees Meer

Tips & Talks: slimmer op (de) weg!

Eens de auto, altijd de auto? Dat hoeft niet volgens Maarten Van Houdenhove van DATS 24. Er zijn ook veel andere mogelijkheden. In onze Tips & Talks krijg je tips om op elk moment verschillende vervoerswijzen af te wegen en je zelf bewust groener te verplaatsen.

Lees Meer

Tips & Tips & Talks: trends in food & technologie

Veerle Carlier ontwikkelt innovatieve concepten voor voeding bij Colruyt Group en focust daarbij op alternatieven voor ongezonde, onnodige toevoegingen én voor de plastic verpakkingen van vandaag. In Tips & Talks neemt ze je mee in 5 trends die je vandaag al tegenkomt, en die je helpen om bijvoorbeeld, gericht voedingsadvies te krijgen of te kiezen voor duurzamere verpakkingen.

Lees Meer

Tips & Talks: wat vertelt een etiket je (echt)?

Ivyn Degeest is dagelijks bezig met de samenstelling op de verpakking van de huismerken van Colruyt Group. Ze zet zich in om die Boni- en Everyday-producten stap voor stap gezonder te maken. In Tips & Talks leert ze jou etiketten lezen en begrijpen. Zo word je een consument die zelf bewuste keuzes kan maken in de winkel.

Lees Meer

Tips & Talks: (be)spaar je energie

In onze Tips & Talks laadt Maarten Van Houdenhove van DATS 24 je op om thuis minder energie te verbruiken. En om zijn tips toe te passen hoef je geen handige Harry te zijn. Want energiezuiniger leven is voor iedereen. Met een paar kleine goede gewoontes kom je al ver.

Lees Meer