Samen barbecueën, altijd een mentale opsteker

Verhalen

Gezellig samen tafelen heeft heel wat voordelen. Je deelt ervaringen, eet gezonder en versterkt de band met je familie en vrienden. Aan taaaafel!

 

Regelmatig samen eten is misschien wel het beste wat je kan doen. Een uurtje qualitytime rond een heerlijke maaltijd of een zomeravond uitgebreid barbecueën is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, het geeft je zelfvertrouwen ook een boost.

5 redenen waarom samen eten belangrijk is

1

Je eet gezonder

tijdens een maaltijd thuis zal je vaker groenten en salades als bijgerechten eten, eerder dan fast food. Een sausje kan best, maar ook hier geldt de regel: overdaad schaadt. Ook is de kans dat je frisdrank aan tafel drinkt thuis kleiner.

2

Weg met stress

samen tafelen heeft een positieve invloed op ons stressniveau. In maar liefst 91 % van de gezinnen met een vaste eetroutine daalt de stress dankzij gezamenlijke maaltijden.

3

Tafelmanieren leer je samen

tafelmanieren leren kinderen niet door in hun eentje te eten. Die komen gaandeweg, op voorwaarde natuurlijk dat je zelf het goede voorbeeld geeft. Spareribs zijn natuurlijk de uitzondering: die mag je gerust met je handen eten 😉

4

Het ideale excuus om te ontkoppelen

goed gezelschap helpt om je smartphone aan de kant te leggen. Minder schermtijd is voor iedereen gezond.

5

Boost voor je zelfvertrouwen

geef iedereen aan tafel de kans om over de voorbije dag te praten. Je hart luchten doet deugd en zo krijgt ons zelfvertrouwen een boost.

Wil je graag enkele ideetjes opdoen om je gezin, familie of vrienden heerlijke gerechten voor te schotelen? Ontdek onze verrassende BBQ-kookworkshops.

In samenwerking met onze partner Devos & Lemmens.