Betere voedingswaarden door minder suiker voor Boni-ontbijtgranen

Verhalen

De voedingsdeskundigen en kwaliteitsverantwoordelijken van Colruyt Group nemen voortdurend de Boni-voedingsproducten onder de loep. Zo verbeteren ze onder meer, waar mogelijk, de samenstelling.

De samenstelling van producten onder de loep

Evenwichtige voedingskeuzes maken is belangrijk voor je welzijn, en het draagt bij aan een gezonde levensstijl. Daarom optimaliseert Colruyt Group voortdurend de samenstelling en voedingswaarde van zijn eigen merk-producten. Er wordt gekeken naar de samenstelling (suikers, zouten, vetten, vezels, …) en verbeterd waar mogelijk. Daarbij  wordt ook rekening gehouden met mogelijke referentiewaarden die bv. de Hoge Gezondheidsraad vooropstelt. Het product wordt daarnaast ook vergeleken met gelijkaardige varianten van andere supermarkten.

Minder suiker in Boni-producten

De afgelopen jaren werd  opnieuw actief gewerkt op de Boni-ontbijtgranen. Zo slaagde het merk er in om het suikergehalte bij heel wat referenties opnieuw te verlagen. Dat is goed voor een totale jaarlijkse vermindering van 86 ton suiker .

  • Choco Krisps: 32% minder suiker - goed voor een jaarlijkse vermindering van 18,4 ton
  • Cereal Flakes: 50% minder suiker  - goed voor een jaarlijkse vermindering van 19,5 ton.

Lekkere smaak voorop

De lekkere smaak van de Boni-producten primeert altijd. De aanpassingen worden dus beetje bij beetje toegepast. Zo is er nauwelijks impact op de smaak.

Smaakpanels testen en beoordelen de producten. Daarbij hanteert Boni strenge eisen, zoals een minimumscore. Als een product niet aan die eisen voldoet, wordt de samenstelling terug aangepast, tot het helemaal voldoet. Zo ben jij als consument er zeker van dat de nieuwe samenstelling even lekker is.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Boni.