Zeewierspread (vegan)

Recept
20min

Met een vitaminebommetjes zoals zeewier tover je een handomdraaide lekkerste zomerspread op tafel. 100% vegan!

    Ingrediënten

  • Voor 1 potje van 300 g:
  • 80 g pijnboompitten
  • 20 g Algaran gedroogde Ierse dulse
  • 40 g venkel bruschetta pesto
  • 30 ml olijfolie
  • Snuifje (gerookt) paprikapoeder

    Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  2. Week het zeewier (dulse) in koud water gedurende 10’, giet af en laat goed uitlekken.
  3. Meng de pesto met water (ongeveer 80 g) tot een smeerbare pasta.
  4. Doe de pijnboompitten, de olijfolie, het zeewier en de pesto in een hakmolen en hak tot een smeuïge spread.
  5. Breng, indien nodig, op smaak met paprikapoeder en met peper en zout.

Workshops rond Zeewierspread (vegan)