Een recept voor kleine chefs: met weinig ingrediënten en megaveel smaak. De visballetjes rol je met de hand en kook je in een bouillon. Ook de saus (met alleen tomatenblokjes, ui en look) is heel snel klaar.
Ingrediënten
400 g kabeljauwfilet
1 ei
2 tenen look
2 el volkoren paneermeel
1 blokje visbouillon
1 blokje groentebouillon
krieltjes
1 ui
20 tomaten
1 l water
Bereiding
Ofwel haal je de pel van de tomaten ofwel laat je deze eraan.
Zonder pel: laat de tomaten 1 min liggen in kokend water. Je kan er daarna heel gemakkelijk de pel van af halen. Snij de gepelde tomaten in stukken en voeg er de ui en look aan toe.
Met pel: snij de tomaten in stukken en voeg er de ui en look aan toe.
Verkruimel het groentebouillonblokje en voeg toe.
Laat 10 min pruttelen.
Kruid met peper en zout. Mix het geheel goed fijn.
Pers het teentje look en snij de vis in stukken.
Doe deze ingrediënten samen met het ei en peper en zout in een hakmolen (of foodprocessor) en mix het geheel (niet te glad).
Meng het paneermeel onder dit mengsel en er balletjes van (ongeveer 2 à 3 cm diameter).
Los 2 visbouillonblokjes op in 1 l water.
Kook de visballetjes gaar in de visbouillon. Wanneer ze komen bovendrijven zijn ze klaar. (ongeveer 5 min).
Haal de balletjes uit de bouillon en meng onder de tomatensaus.
Tover een artisanale broodkrans met camembert op tafel. Wedden dat er geen kruimel overblijft?
Caribbean sunset mocktail
Recept
Op zomerse dagen zorgt deze mocktail voor instant verkoeling. De ‘sunset orange’ kleur en Maraschinokers geven je een Caribisch vakantiegevoel. Ideaal voor bij de BBQ!
Detoxen met soep
Recept
Deze soepen bevatten bepaalde ingrediënten die een versterkend en ontgiftend effect op je lichaam. Snel en makkelijk klaar te maken, en bovendien vol seizoensgroenten.
Visballetjes met tomatensaus
€ 70
prijs voor 2
Een verrassend vismenu
Verrassen met een vismenu? Deze demo-cooking is de ideale voorbereiding om straks vol zelfvertrouwen in de keuken te staan.
€ 76
prijs voor 2
Meer vis op het menu
Vrijdag visdag? Jawel! In deze workshop leer je hoe
makkelijk het is om het hele jaar door meer vis op je menu te zetten.