Smörgasbord: toast skägen

Smörgasbord met toast skägen: de naam van dit recept is al een hele mond vol. Gelukkig is de bereiding van deze Zweedse klassieker veel makkelijker dan de uitspraak!

    Ingrediënten

  • 500 g roze garnalen
  • 0.5 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 4 el zure room
  • 0.5 rode ui
  • 1 plantje dille
  • boter
  • 1 niet gesneden brood

    Bereiding

  1. Hou enkele plukjes dille opzij en snij de rest fijn.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Rasp de zeste van de ½ citroen en pers hem.
  4. Doe de garnalen in een kom en meng met de uisnippers, fijngesneden dille, olijfolie, zure room, citroensap en zeste.
  5. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout, schep voorzichtig door elkaar en laat rusten.
  6. Snij 4 dikke sneden van het brood en bak goudbruin aan beide zijden in hete boter.
  7. Verdeel de garnalen over de toast, werk af met foreleitjes en een plukje dille.

Bekijk de video: