Af en toe is het tijd voor pure verwennerij! En happiness is a piece of cake met deze heerlijke speculoostaart met mascarpone en rode vruchten! Een blijmaker uit de workshop ‘Feestelijk seizoensmenu: voorjaar’.
Ingrediënten
250 g speculaas
100 g gezouten boter
250 g mascarpone
100 ml koffie
200 g roomkaas
200 ml room
2 zakjes vanillesuiker
5 blaadjes gelatine
2 el speculaaspasta
100 g frambozen
100 g blauwe bessen
2 blaadjes munt
Bereiding
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Mix de speculaaskoekjes fijn in een hakmolen. Hou 2 koekjes over als garnituur.
Laat de boter smelten in een steelpannetje en roer er de fijngemixte speculaaskoeken onder.
Schik een bakpapier in een springvorm van +/- 24 cm en verdeel er het speculaasmengsel over. Druk de koeken goed aan tegen de bodem met de vingertoppen.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en laat ze smelten in de hete koffie.
Roer goed onder tot alles is opgenomen.
Zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.
Klop de room half stijf.
Mix de mascarpone los samen met de roomkaas en de vanillesuiker.
Spatel er de room onder.
Voeg op het laatste de koffie toe.
Verdeel het mengsel over de speculaasbodem in de springvorm en schuif gedurende minstens 4u in de koelkast.
Verkruimel de 2 overgebleven speculaaskoekjes heel fijn.
Trek met een koffielepel een streep speculaaspasta op een dessertbord.
Leg er een stuk speculaastaart op.
Strooi er wat verkruimelde speculaas op.
Werk de taart af met wat blauwe bessen, frambozen en muntblaadjes.
Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?
Heerlijke sauzen en gerechten met kalfsfond
Recept
Kalfsfond, onmisbaar in de keuken als basis voor sauzen, soepen, terrines en ragouts. Ontdek de meest ge(s)maakte gerechten met de kalfsfonds van Lacroix.
Broodkrans met pesto en kerstomaten
Recept
Op zoek naar een tof gerecht om op je volgende brunch mee uit te pakken? Probeer eens dit vlechtbrood met pesto. Supergemakkelijk én supermooi om op tafel te zetten!