Sodabroodkrans met Camembert

Recept
Lekker lunchen 45min

Tover voor pasen een artisanale broodkrans met camembert op tafel. Wedden dat er geen kruimel overblijft?

    Ingrediënten

  • 400 ml karnemelk
  • 250 g bloem voor wit brood
  • 250 g volkoren patisseriebloem
  • 1 kl natriumcarbonaat (baksoda)
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 kl zout
  • 1 el rozijnen
  • 2 el rode porto Cruz Tawny
  • 1 el amandelnoten
  • 1 Camembert (houten doosje)

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de witte bloem en de volkorenbloem door elkaar.
  3. Voeg het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het zout toe.
  4. Giet de karnemelk erbij en meng tot een egaal deeg (niet kneden).
  5. Verdeel het deeg in 8 gelijke bollen.
  6. Haal de Camembert uit het papier en plaats opnieuw in het doosje.
  7. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en plaats het doosje Camembert in het midden van de bakplaat.
  8. Plaats de bolletjes deeg rondom het doosje.
  9. Prik meermaals in de bovenkant van de Camembert en vul deze gaatjes met de rozijnen en de amandelnoten.
  10. Overgiet met wat rode porto zodat deze rustig kan intrekken.
  11. Bak de broodkrans met Camembert in de oven gedurende 20’.
  12. Serveer meteen na baktijd, met een koffielepel in de Camembert.

Bekijk de video:


Workshops rond bakken