Queijadas

Deze keer neemt Michaela je mee naar Portugal om de echte ‘queijadas’ te proeven. Weinig ingrediënten nodig en weinig werk om deze heerlijke kaasbroodjes op tafel te toveren.

    Ingrediënten

  • 1 verpakking bladerdeeg met echte boter
  • 100 g verse volle kaas 40% vet
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespunt gemalen kaneel
  • bloemsuiker

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet de muffinvorm in met boter.
  3. Steek rondjes van 10 cm doorsnede uit het deeg en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.
  4. Klop met een garde de roomkaas los met de suiker. Klop er de eidooiers, vanillesuiker en kaneel door.
  5. Schep het mengsel in de bekleedde vormpjes.
  6. Bak goudbruin en gaar in 20 à 25’.
  7. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi met bloemsuiker.

Bekijk de video: