Wil je de kids verrassen? Stop deze pompoenwafels in hun lunchbox. Of serveer ze als ontbijt met een scheutje esdoornsiroop. Veel butternut en havermout, weinig suiker: da’s keigezond snoepplezier!
Ingrediënten
250 g pompoen
125 g havermout
4 eieren
1 kl bakpoeder
1 kl gemalen kaneel
1 kl vanillesuiker
snuifje zout
ahornsiroop
pecannoten (of andere noten)
Bereiding
Snij de pompoen in stukken en laat garen in kokend water.
Giet het water af en laat de pompoen afkoelen.
Meng de pompoen, de havermout, de eieren, het bakpoeder, de kaneel, de vanillesuiker en een snuifje zout in een kom.
Pureer alles tot een egale massa met een staafmixer.
Laat het mengsel een uurtje opstijven (afkoelen) in de koelkast.
Verhit het wafelijzer en bak wafels met het beslag uit de koelkast.
Werk je wafel af met wat ahornsiroop of gehakte noten.
Tip: Buiten het seizoen kan je zeker diepvriespompoen gebruiken. In het pompoenseizoen kies je bij voorkeur voor kastanje pompoen. Deze hoef je niet te schillen, wat veiliger is voor de vingers!
Tover een artisanale broodkrans met camembert op tafel. Wedden dat er geen kruimel overblijft?
De kookstijl van Pascale Naessens
Recept
Pascale toont je hoe groenten de ster in jouw keuken zijn. Ontdek haar recept voor een smaakvolle quiche van zoete aardappel en gebakken champignons, boordevol smaak.
Recepten voor een geslaagde picknick
Recept
Twee picknick-recepten voor wraps die je makkelijk kan meenemen. We zorgen ook nog voor een lekker fris drankje én een dessertje dat niet mag ontbreken in je picknickmand. Leg je picknickdeken maar al klaar!