Pompoenwafels

Wil je de kids verrassen? Stop deze pompoenwafels in hun lunchbox. Of serveer ze als ontbijt met een scheutje esdoornsiroop. Veel butternut en havermout, weinig suiker: da’s keigezond snoepplezier!

    Ingrediënten

  • 250 g pompoen
  • 125 g havermout
  • 4 eieren
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 kl gemalen kaneel
  • 1 kl vanillesuiker
  • snuifje zout
  • ahornsiroop
  • pecannoten (of andere noten)

    Bereiding

  1. Snij de pompoen in stukken en laat garen in kokend water.
  2. Giet het water af en laat de pompoen afkoelen.
  3. Meng de pompoen, de havermout, de eieren, het bakpoeder, de kaneel, de vanillesuiker en een snuifje zout in een kom.
  4. Pureer alles tot een egale massa met een staafmixer.
  5. Laat het mengsel een uurtje opstijven (afkoelen) in de koelkast.
  6. Verhit het wafelijzer en bak wafels met het beslag uit de koelkast.
  7. Werk je wafel af met wat ahornsiroop of gehakte noten.
  8. Tip: Buiten het seizoen kan je zeker diepvriespompoen gebruiken. In het pompoenseizoen kies je bij voorkeur voor kastanje pompoen. Deze hoef je niet te schillen, wat veiliger is voor de vingers!

Bekijk de video