Romige pompoensoep met kokosmelk

Heerlijke dampende pompoensoep smaakt altijd!  Met enkele verrassende ingrediënten tover je jouw pompoensoep om tot een ware smaakbom.

    Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 800 g pompoenblokjes
  • 1 rode paprik
  • 2 teentjes look
  • 0.5 kl kerrie
  • 200 g rode linzen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1.5 l Knorr Zero Salt Bouillon Groente
  • 4 el olijfolie
  • 80 g Griekse yoghurt
  • 10 g verse koriander
  • 10 g sesamzaad

    Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook. Snij de paprika in kleine blokjes. Laat de linzen uitlekken. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en houd ze even apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika- en pompoenblokjes toe en fruit deze nog kort mee.
  3. Voeg de kerriekruiden toe en roer het goed door elkaar.
  4. Voeg dan het water, de kokosmelk, de linzen en de groentebouillon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ± 20 min. zachtjes doorkoken.
  5. Schep een beetje garnituur uit de soep en houd dit even apart.
  6. Blend de soep dan glad met een staafmixer. Wanneer de soep iets te dik is, voeg dan wat extra water toe.
  7. Schep de soep in de kommen en garneer met de garnituur uit de soep, wat korianderblaadjes, de Griekse yoghurt en de geroosterde sesamzaadjes.
Pompoensoep Knorr

Recept in samenwerking met onze partner Knorr