Pizza? Natuurlijk! En heb je er al eens eentje gemaakt met peer en gorgonzola?
Kant-en-klaar deeg, wat passata, peer in schijfjes gesneden en afwerken met kaas en rode ui. Deze topper uit onze workshop ‘Herfstige hapjes’ doet je de traditionele pizza Margherita snel vergeten!
Ingrediënten
1 rol deeg voor pizza
5 el tomatenbasis voor pizza
1 rode ui
100 g gorgonzola
2 malse peren
1 kl zonnebloemolie
2 el balsamicocrème
1 takje verse rozemarijn
2 el gedroogde rozemarijn
2 el pijnboompitten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf een pizzaplaat in met zonnebloemolie en rol het deeg uit.
Snij de rode ui in ringen.
Schil de peren, snij ze overlangs in vier, verwijder het klokhuis en snij de peren in dunne partjes.
Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus.
Verdeel hierover de peerpartjes in waaiervorm.
Leg de gorgonzola tussen de peerpartjes.
Verdeel gelijkmatig de rode ui, de pijnboompitten en de gedroogde rozemarijn over de pizza.
Werk af met de balsamicocrème en een takje rozemarijn.
Tover een artisanale broodkrans met camembert op tafel. Wedden dat er geen kruimel overblijft?
De kookstijl van Pascale Naessens
Recept
Pascale toont je hoe groenten de ster in jouw keuken zijn. Ontdek haar recept voor een smaakvolle quiche van zoete aardappel en gebakken champignons, boordevol smaak.
Recepten voor een geslaagde picknick
Recept
Twee picknick-recepten voor wraps die je makkelijk kan meenemen. We zorgen ook nog voor een lekker fris drankje én een dessertje dat niet mag ontbreken in je picknickmand. Leg je picknickdeken maar al klaar!