Pittige gambas met Indonesiche pindasaus

Met dit hapje waan je je écht op reis. Sylvie-Anne leert je pittige gambas met Indonesische pindasaus maken.

    Ingrediënten

  • 200 g gepelde, ongezouten pindanoten
  • 1 el pindakaas
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 vers rood Spaans pepertje
  • 10 el sojasaus
  • 60 ml water
  • 1 el sesamolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 24 rauwe gamba's
  • 8 kl kokosolie
  • 2 limoenen
  • 8 takjes koriander
  • 2 el verse gember
  • 2 teentjes look
  • 0.5 kl chilivlokken

    Bereiding

  1. Schil de gember en hak fijn.
  2. Ontpit het Spaans pepertje en snipper fijn.
  3. Mix 150 g pindanoten, voeg de pindakaas toe, de gember, en de verse Spaanse peper in de hakmolen.
  4. Voeg de sojasaus toe, de sesamolie en de honing.
  5. Giet er vervolgens het water bij en mix het geheel tot een gladde saus.
  6. Bewaar de saus in een kleine kom.
  7. Warm de kokosolie op zodat die doorschijnend en vloeibaar wordt.
  8. Meng voor de marinade de sojasaus, de gesmolten kokosolie, de gember en de gemalen chilipeper in een diepe schotel.
  9. Pers de look en voeg toe.
  10. Verwijder de kopjes van de gamba's (behoud de staart) en pel ze.
  11. Verwijder het darmkanaal van de gamba’s.
  12. Leg de gamba's in de diepe schotel met de marinade en nog een lepel pindasaus. Laat 15’ gekoeld marineren.
  13. Hak de rest van de pindanoten fijn.
  14. Trek de korianderblaadjes van de takjes.
  15. Verhit een gietijzeren grillpan op een hoog vuur.
  16. Prik de gamba's op houten prikkers en bak ze 2’ aan elke kant.
  17. Dien op met de pindasaus, gehakte pindanoten, geritste koriander en limoenpartjes.

Bekijk de video: