Pesto met pistachenootjes en munt

Bij een zomers aperomoment mag een pestodip niet ontbreken. Waag je eens aan deze originele versie met pistachenootjes en munt.

    Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 60 g pistachenoten
  • 40 g pijnboompitten
  • 2 plantjes munt
  • 1 plantje basilicum
  • 0.5 citroen (sap + zeste)
  • 8 g Parmezaanse kaas (blok)
  • snuifje fleur de sel

    Bereiding

  1. Pel de teentjes knoflook en de pistachenoten.
  2. Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur in een pan en bak de teentjes knoflook tot ze lichtjes beginnen te bruinen (ong. 15’).
  3. Haal de pan van het vuur, giet de teentjes knoflook over in een kommetje en laat volledig afkoelen.
  4. Rooster de pistachenoten en de pijnboompitten in een droge pan, giet over in een koud kommetje en laat volledig afkoelen.
  5. Pluk +/- 60 g muntblaadjes en 20 g basilicumblaadjes.
  6. Spoel de blaadjes onder water en laat drogen.
  7. Doe de knoflook, de noten en de pitten in de foodprocessor en hak grof.
  8. Rasp de Parmezaanse kaas, voeg toe en hak opnieuw.
  9. Voeg dan de olijfolie en een snuifje fleur de sel toe samen met de munt- en basilicumblaadjes en mix.
  10. Voeg tenslotte de zeste en het sap van ½ citroen toe.
  11. Mix nog een laatste keer kort.

Bekijk de video: