Penne all’arrabiata met paprika en mozzarella

Penne all’arrabiata! Vandaag pimpen we deze Italiaanse klassieker met extra groentjes en kaas. Voor hoeveel (pikante) pepertjes ga jij?

    Ingrediënten

  • 200 g penne rigate
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 tenen look
  • 1 kleine rode pepr
  • 1.5 zoete puntpaprika
  • 100 g honingtomaten (of kerstomaten)
  • 0.5 plant platte peterselie
  • 0.5 plant basilicum
  • 60 ml olijfolie
  • 30 g Parmezaan
  • 0.5 bol mozzarella

    Bereiding

  1. Pel de look en pers fijn. Plet extra op een snijplank met een groot mes om een pasta te verkrijgen.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de look met de takken van de platte peterselie op een zeer zacht vuur. Laat niet kleuren.
  3. Verwijder de steel van de chilipeper en snipper in fijne ringen. Verwijder de zaadjes voor een minder pittige versie.
  4. Verwijder steel en zaadjes van de puntpaprika en snij in repen.
  5. Halveer de honingtomaten.
  6. Verwijder de peterselietakken uit de olie.
  7. Voeg de pap• Voeg de paprika toe en roer goed om.rika toe en roer goed om.
  8. Bevochtig met de gepelde tomaten en voeg de honingtomaten en chilipeper toe. Laat 10’ op een zacht vuur sudderen.
  9. Kruid bij met peper en zout.
  10. Breng gezouten water aan de kook en kook de penne 8’.
  11. Snipper de basilicum en blaadjes platte peterselie fijn.
  12. Voeg een 4-tal lepels van het pastakookvocht toe aan de tomatensaus.
  13. Schep de penne met een zeef uit het kookwater en voeg bij de tomatensaus. Laat de penne nog 2’ sudderen in de saus. Voeg extra kookvocht toe indien de saus te droog wordt.
  14. Rasp de Parmezaan grof.
  15. Roer er de Parmezaan, basilicum en peterselie door.
  16. Serveer op een bord met stukken mozzarella.

Bekijk de video: