Pastinaakroomsoep met oesterzwam en truffelolie

Op zoek naar een heerlijke soep, ga dan voor deze fluweelzachte soep van pastinaak. Afgewerkt met een topping van gepaneerde oesterzwammen en truffelolie wordt deze soep een ware eyecatcher op jouw feesttafel!

    Ingrediënten

  • 400 g pastinaak
  • 4 oesterzwammen
  • 1 jonagoldappel
  • 12 takjes bieslook
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml culinaire room
  • 1 el boter
  • 1 ei
  • 1.5 el pistachenoten
  • 4 el bloem
  • 4 el panko
  • 1 el olijfolie
  • Enkel druppels olijfolie
  • 2 blokjes groentebouillon
  • nootmuskaat

    Bereiding

  1. Schil de pastinaken en de appel en snij in stukjes. Pel de knoflook en ui en snipper fijn.
  2. Hak 1 el pistachenoten heel fijn en meng met de panko. Hak de overgebleven pistachenoten grof.
  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de pastinaak en appel toe en laat nog 2 min. stoven. Kruid met zwarte peper en nootmuskaat.
  5. Overgiet met 1 L water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. sudderen.
  6. Klop intussen het ei los met een vork en kruid met peper en zout. Doop de oesterzwammen in de bloem, daarna in het losgeklopte ei en tot slot in het panko-pistachemengsel.
  7. Smelt de boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 min.
  8. Serveer de soep in soepkommen en verdeel er de oesterzwammen over. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en besprenkel met enkele druppels truffelolie. Werk af met het bieslook.