Op warme dagen snak je naar iets fris: bijvoorbeeld deze pastasalade met gezonde gegrilde groenten. Drink er een glaasje rosé of een ijskoud biertje bij: dan is deze umami bomb uit onze workshop ‘Easy Italian’ op z’n best.
Ingrediënten
400 g penne
2 courgettes
2 aubergines
1 rode paprika
1 gele paprika
2 kleine rode uien
30 g pijnboompitten
100 g zongedroogde tomaten
olijfolie
italiaanse kruiden
50 g rucola
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C.
Snij de courgettes en aubergines in plakken en de paprika’s in repen.
Pel de uien en snij ze in partjes.
Schik op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.
Laat 30 à 40 minuten garen in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
Giet af en schep door de gegrilde groenten
Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Schep tomatenstukjes, raketsla en pijnboompitten door de gegrilde groenten.
Met vis op de barbecue maak je gegarandeerd ook heel wat mensen blij. Ook een veggiebarbecue is een goed idee. En dat is meer dan gewoon groenten grillen. En tot slot: zalig zoet of heerlijk hartig, van welke afsluiter ben jij fan?
Spaghetti bolognese met rode linzen
Recept
Extra groenten in het favoriete gerecht van jouw kind? Dat kan met deze vegetarische spaghetti met linzen.
Hoe een luchtige chocomousse maken?
Recept
Wat is heerlijker dan een smeuïge chocolademousse als dessert na de maaltijd. Met deze tips maak je zó een perfecte luchtige chocomousse!