Op warme dagen snak je naar iets fris: bijvoorbeeld deze pastasalade met gezonde gegrilde groenten. Drink er een glaasje rosé of een ijskoud biertje bij: dan is deze umami bomb uit onze workshop ‘Easy Italian’ op z’n best.
Ingrediënten
400 g penne
2 courgettes
2 aubergines
1 rode paprika
1 gele paprika
2 kleine rode uien
30 g pijnboompitten
100 g zongedroogde tomaten
olijfolie
italiaanse kruiden
50 g rucola
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C.
Snij de courgettes en aubergines in plakken en de paprika’s in repen.
Pel de uien en snij ze in partjes.
Schik op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.
Laat 30 à 40 minuten garen in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
Giet af en schep door de gegrilde groenten
Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Schep tomatenstukjes, raketsla en pijnboompitten door de gegrilde groenten.
Op zoek naar een tof gerecht om op je volgende brunch mee uit te pakken? Probeer eens dit vlechtbrood met pesto. Supergemakkelijk én supermooi om op tafel te zetten!
Pasta Carbonara
Recept
Pasta carbonara: ondertussen al bijna even populair als bolognese! Aziza toont je in deze video hoe je een authentieke versie maakt.
Buddakom
Recept
Deze kleurrijke kommetjes zitten niet alleen vol gezonde ingrediënten, ze zijn ook nog eens makkelijk te maken.