Lolly's van chocolade en aardbei

Maak fruitige lolly’s van aardbei en chocolade, in zwart-wit of met vrolijke strooidecoratie voor de kids.

    Ingrediënten

  • 100 g aardbeien
  • 16 stuks extra aardbeien
  • 200 g zwarte chocolade (min 70% cacaogehalte)
  • 400 g witte chocolade
  • 1 el kokosvet
  • 1 verpakking suikerdecoratie (strooifeest)

    Bereiding

  1. Spoel de aardbeien (16 stuks) schoon en verwijder het groene kroontje.
  2. Prik in elke aardbei een satéstokje.
  3. Smelt de zwarte chocolade au bain-marie.
  4. Dop de aardbeien in de gesmolten chocolade en plaats in een glas.
  5. Laat opstijven in de diepvriezer gedurende 45’.
  6. Blend de overige aardbeien (100 g) tot een mousse.
  7. Smelt 200 g witte chocolade au bain-marie.
  8. Smelt het kokosvet in een steelpannetje.
  9. Meng de mousse van aardbeien onder de gesmolten witte chocolade.
  10. Voeg het gesmolten kokosvet toe en meng opnieuw.
  11. Rol de aardbeien uit de diepvriezer tot net iets boven de helft in de witte chocolade (zodat je nog een laagje zwarte chocolade ziet).
  12. Laat opnieuw opstijven in de diepvriezer gedurende 45’.
  13. Smelt opnieuw 200 g witte chocolade au bain-marie.
  14. Rol de aardbeien uit de diepvriezer tot de helft in de witte chocolade en werk af met kleurrijke suikerdecoratie (strooifeest).

Bekijk de video: