Knolselder op de BBQ met hazelnootpesto

Geen winterbarbecue zonder heerlijk gegrilde groenten. Een absolute seizoenstopper uit onze workshop ‘Winterse BBQ’: knolselder. Een vaak vergeten groente, maar oh zo lekker!

    Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 100 g rucola
  • 0.5 plantje peterselie
  • sap van halve citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g hazelnoten
  • 3 el notenolie
  • olijfolie
  • peper en zout

    Bereiding

  1. Schil de knolselder en snij in schijven. Kook 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Dep de knolselder droog en bestrijk met olijfolie. Kruid met peper en zout en leg op de grill.
  3. Mix de rucola, de peterselie, het citroensap, het knoflook, de hazelnoten en de notenolie tot een gladde pesto.
  4. Werk de geroosterde knolselder af met de hazelnootpesto.

Bekijk de video: