Geen winterbarbecue zonder heerlijk gegrilde groenten. Een absolute seizoenstopper uit onze workshop ‘Winterse BBQ’: knolselder. Een vaak vergeten groente, maar oh zo lekker!
Ingrediënten
1 knolselder
100 g rucola
0.5 plantje peterselie
sap van halve citroen
1 teentje knoflook
100 g hazelnoten
3 el notenolie
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Schil de knolselder en snij in schijven. Kook 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Dep de knolselder droog en bestrijk met olijfolie. Kruid met peper en zout en leg op de grill.
Mix de rucola, de peterselie, het citroensap, het knoflook, de hazelnoten en de notenolie tot een gladde pesto.
Werk de geroosterde knolselder af met de hazelnootpesto.
Met vis op de barbecue maak je gegarandeerd ook heel wat mensen blij. Ook een veggiebarbecue is een goed idee. En dat is meer dan gewoon groenten grillen. En tot slot: zalig zoet of heerlijk hartig, van welke afsluiter ben jij fan?
Spaghetti bolognese met rode linzen
Recept
Extra groenten in het favoriete gerecht van jouw kind? Dat kan met deze vegetarische spaghetti met linzen.
Hoe een luchtige chocomousse maken?
Recept
Wat is heerlijker dan een smeuïge chocolademousse als dessert na de maaltijd. Met deze tips maak je zó een perfecte luchtige chocomousse!