Kikkererwtencrème met gemarineerde artisjok (vegan)

Hou je van variatie binnen jouw veggie broodlunches? Wij bezorgen je de nodige inspiratie! Wat dacht je van deze kikkererwtencrème met gemarineerde artisjok? Ook 100% vegan!

    Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 4 gemarineerde artisjokken
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 8 zwarte olijven
  • 2 el veganaise
  • 2 el marinadeolie van de artisjokken of de tomaten
  • 8 takjes basilicum
  • 1 el kappertjes
  • Citroensap
  • Paprikapoeder

    Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Snij de gemarineerde artisjokken en de zongedroogde tomaten in stukjes. Hou van beide producten de marinadeolie opzij.
  3. Snij de zwarte olijven in stukjes.
  4. Mix met een staafmixer de kikkererwten met de veganaise, 2 el van de marinadeolie en de basilicum tot een puree.
  5. Roer de andere ingrediënten door het mengsel en breng op smaak met peper en zout.
  6. Strooi er een snuifje paprikapoeder over ter versiering.
  7. WEETJE Wist je dat artisjokken de gesloten bloemknoppen zijn van een plant verwant met de distel? Artisjok heeft een zachte, licht bittere smaak. De blaadjes zijn dik, vlezig en leerachtig. De kleur van een artisjok varieert van grijsgroen tot paarsgroen. Artisjokken zijn rijk aan voedingsvezels en een goede bron van kalium, fosfor en foliumzuur.